Read Time:3 Minute, 4 Second

Een nieuwe badkamer is een goede investering in je woning en je hebt er natuurlijk ook in het alledaagse leven veel plezier van. Wat is immers fijner dan een warm bad nemen of lekker douchen? Bij een verbouwing van een badkamer komt echter heel wat kijken. Hoe ga je bijvoorbeeld de verbouwing financieren? Het onderstaande stappenplan helpt je op weg.

Stap 1: Inspiratie opdoen

Dit is het meest eenvoudige deel van de verbouwing. Tijdschriften, woonprogramma’s, de badkamer van vrienden: er zijn genoeg plaatsen waar je inspiratie kunt opdoen. Maak een moodboard van de badkamer van je dromen. Die kan later nog van pas komen als je de badkamer gaat kopen.

Stap 2: Een eerste ontwerp maken

Meet de ruimte waar je badkamer komt goed op en maak een plattegrond. Wil je een ligbad of inloopdouche of allebei? Wil je een dubbele wasbak of is eentje genoeg? Misschien wil je een efficiëntere indeling dan nu het geval is. Het kan ook dat de indeling hetzelfde kan blijven. Dat heeft als voordeel dat het niet nodig is om leidingen om te leggen. Je kunt een 3D ontwerp van je ideale badkamer maken. Daarvoor zijn op internet verschillende programma’s te vinden.

Stap 3: Je budget bepalen

Als je zelf goed kunt klussen, een paar goede deals sluit en materialen kunt hergebruiken dan lukt het je misschien om voor € 5000 je badkamer te verbouwen. Het is echter realistischer om uit te gaan van €10.000. En als je met kwalitatief hoogwaardig materiaal wilt werken, reken dan maar op € 25.000. Zelf verbouwen betekent een besparing op arbeidskosten. Ben je niet zo handig? Oriënteer je dan op het aanbod van verschillende bouwbedrijven en vraag offertes aan om prijzen te vergelijken.

Stap 4: De verbouwing financieren

Misschien heb je het geluk dat je een goed gevulde spaarrekening hebt. Is dit niet het geval dan kun je een lening afsluiten om de badkamer van je dromen te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld bij Findio terecht om de verbouwing te financieren. Findio heeft bijzonder goede klantbeoordelingen.

Stap 5: Een badkamer kopen

Neem de plattegrond en het ontwerp dat je eerder hebt gemaakt mee naar de winkel waar je je badkamer gaat kopen en laat je adviseren over de mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om de badkamer compleet te kopen of verschillende onderdelen afzonderlijk aan te schaffen. Als je een bouwexpert inhuurt dan kun je vaak tegen inkoopkorting bij een bepaalde dealer een badkamer kopen. Als doe-het-zelver kun je helemaal zelf bepalen waar je je inkopen doet.

Stap 6: Een planning maken

Maak een planning waarbij je rekening houdt met de levertijden van de materialen en de beschikbaarheid van de vaklieden die je inhuurt. Regel ook dat je tijdens de verbouwing van je badkamer bij familie of vrienden kunt douchen. Als je veel ruimte in huis hebt, dan is het ook een optie om tijdelijke sanitaire voorzieningen te laten aanleggen.

Stap 7: De verbouwing

De komende weken is er werk aan de winkel: het slopen van de oude badkamer, het verleggen van afvoeren en leidingen, het inbouwen van het bad en douchebak, het betegelen van de vloeren en wanden, het monteren van de verlichting…

Stap 8: De oplevering

Hoera! Je badkamer is klaar. Als je de badkamer door een professional hebt laten verbouwen, kijk dan goed of alles netjes is opgeleverd. Eventuele gebreken moet je meteen melden zodat deze nog kunnen worden hersteld. Je krijgt er spijt van als je dit niet doet.

Stap 9: Genieten

De komende jaren kun je heerlijk genieten van je nieuwe badkamer. En je bent natuurlijk zo blij met de verbouwing dat familie en vrienden uitnodigt om je prachtige badkamer te komen bewonderen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Optimaal gebruik maken van ruimtes met een schuine wand
Next post 10 originele en leuke wandklokken op rij