Read Time:3 Minute, 11 Second

De twee vaste lasten waar je niet omheen kunt: je energierekening en internet, bellen & televisie. Rekeningen die hoe dan ook betaald moeten worden. Zou je graag maandelijks wat overhouden? Ben je toe aan een fijne besparing? Met de volgende slimme bespaartips kun jij maandelijks wat overhouden, voor die ene vakantie of voor het opbouwen van een goede buffer.

1. Maak het jezelf gemakkelijker

Valt de rekening voor je vaste telefoon, internet en televisie maandelijks tegen? Kijk dan eens op EasySwitch.nl naar een alles-in-1-pakket. Bij een alles-in-1-pakket sluit je alles af bij één aanbieder. Het heeft twee voordelen: je krijgt maandelijks één rekening en alles wordt bij één provider geregeld. Mocht je onverhoopt nog iets willen wijzigen, dan is één telefoontje of mailtje vaak voldoende.

2. Oriënteer je op een mogelijke overstap

Heb je al gekeken naar het aanbod voor een alles-in-1-pakket maar weet je niet welke aanbieder voor jou het voordeligste aanbod heeft? Dit los je simpel op door een vergelijking te maken. Je krijgt een overzicht van alle geldende aanbiedingen en een helder beeld van de daadwerkelijke kosten. In veel gevallen is dit goedkoper en sluit het beter aan bij je huidige situatie. Kom maar op met de besparing!

3. Kijk naar het energieverbruik van elektrische apparaten

Ben je van plan nieuwe huishoudelijke apparaten aan te schaffen? Kijk dan goed naar het energielabel. Je ziet in een keer of een apparaat zuinig is met energie. Hier zit zo’n significant verschil in qua energieverbruik in dat je een veel lager stroomverbruik kunt realiseren. Minder stroom betekent minder energieverbruik, en zo is de cirkel qua energiegebruik en besparing weer rond.

Het energielabel

Het energielabel is door de Europese Unie een verplicht informatielabel geworden. Kijk je liever online? In webwinkels wordt er bij de specificaties aangegeven met de letters A+++ tot en met D onder welk energielabel het apparaat valt. Dit zie je bijvoorbeeld bij afwasmachines, ovens, verlichting en koelkasten. Voor koelkasten geldt dat A+ de minst zuinige klasse betreft. Maar er is meer: het stroom- en waterverbruik zijn vaak ook bij de specificaties te vinden.

4. Haal je opladers uit het stopcontact

Opladers die in het stopcontact zitten en niet gebruikt worden, verspillen energie. Door de oplader van je telefoon direct na het opladen uit het stopcontact te halen bespaar je weer een beetje energie, zeker als je dit voorheen nog niet deed. Laad ook zeker niet langer op dan nodig is, dit komt bijvoorbeeld de batterij van je mobiele telefoon niet ten goede. Je kruimeldief en elektrische tandenborstel gebruik je niet als je aan het werk bent, dus ook deze apparaten kun je prima uitzetten.

5. Verlaag je helderheid

Het beeldscherm van je telefoon, televisiescherm of van je computer kunnen minder hoog in helderheid worden gezet. Een helderheid die onnodig hoog staat zorgt voor meer licht en dus meer energieverbruik. Door de helderheid op het beeldscherm van je mobiele telefoon lager te zetten bespaar je ook nog eens op je batterij. Mooi meegenomen, niet waar?

6. Zet alles uit wat je niet gebruikt

Het gebruik van stekkerdozen zorgt ervoor dat je meerdere apparaten in één keer uit kunt zetten en sluipverbruik voorkomt. Handig als je haast hebt: met één druk op de knop bespaar je direct op je energierekening!

Energie vergelijken loont

Als je alle bespaartips goed hebt opgevolgd zal je gauw genoeg merken dat je energierekening lager wordt, wat weer fijn is voor je portemonnee. Maar wat doe je nou als je nog net even iets extra’s wilt overhouden? Kijken of er een goedkopere optie is die beter aansluit bij jouw verbruik. Via een vergelijker zie je binnen enkele minuten hoeveel je nog meer kunt besparen. Energie vergelijk je op EasySwitch.nl en met al deze besparingen kun je jezelf rijk rekenen!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Pastel met Palm Springs
Next post Mollen in de tuin? Hoe kun je deze het beste bestrijden.