Read Time:3 Minute, 38 Second

Gouda is een bijzondere gemeente in Nederland met een rijke traditie die teruggaat tot aan de middeleeuwen. In oppervlakte is het eigenlijk een kleine stad, maar wel wereldberoemd dankzij de heerlijke kazen en de mooie waterwegen. Met ruim 73.000 inwoners is het een unieke locatie in het oosten van Zuid-Holland, het is dus niet verbazingwekkend dat een makelaar in Gouda alle zeilen moet bijzetten om aan de vraag naar woningen te voldoen. Daarbij is er met name behoefte aan woningen die niet alleen veel vierkante meters bieden, maar met name een hoge kwaliteit van wonen en leven uitstralen.

Wat maakt de stad zo bijzonder?

Deze gemeente ligt op de plek waar de twee rivieren Hollandse IJssel en en de Gouwe samenkomen. De binnenvaart heeft de gemeente in de middeleeuwen tot een centraal punt gemaakt waardoor het bewonersaantal snel toenam. Hoewel de tijd niet heeft stilgestaan, is de geschiedenis van Gouda nog steeds duidelijk herkenbaar in de vele historische panden, de monumentale gebouwen en uiteraard die bijzondere grachten waar nog steeds schepen overheen varen. Tegenwoordig zijn het vaak toeristen die zich in een rondvaartboot vergapen aan de unieke omgeving.

Goudse grachten zijn het mooiste

Als je zelf in deze stad woont kijk je op een gegeven moment niet meer bewust om je heen. Je zoeft door het verkeer, je kent alle binnenweggetjes, en als het even kan kijk je op het scherm van je smartphone. Dan is het soms even nodig dat iemand van buiten je wakker schudt. Uit een onderzoek van Dagtripper.nl, een website waar diverse uitgaanstips te vinden zijn, blijkt dat de Goudse grachten tot de mooiste van Nederland behoren. Dat is wellicht geen verrassing voor de mensen die hier al jarenlang wonen of regelmatig een bezoek brengen, toch geeft het een kick om hier weer eens bevestiging van te krijgen. De Nederlandse grachten staat internationaal in hoog aanzien, en vormen een trekpleister voor toeristen én voor mensen die zich graag vestigen in dit gebied. Bij taxatie in Gouda wordt deze status nog eens benadrukt, het goud is hier niet alleen een verwijzing naar de naam van deze gemeente!

Huizen kopen en verkopen aan de Goudse grachten

Volgens de makelaar in Gouda begint de tijd van enorme prijsstijging af te vlakken. Dat is goed voor zowel huizenbezitters als voor de kopers, omdat het speelveld meer voorspelbaar wordt. Wanneer je een huis wilt verkopen zal dat doorgaans geen snelle beslissing zijn, als eigenaar wil je na een taxatie in Gouda niet direct het vuur aan je schenen gelegd krijgen. De adviseur zal je gericht informeren zodat je de juiste afwegingen kunt maken.

Ook voor de kopers die op zoek zijn naar een mooie woning aan de iconische Goudse grachten is de situatie veranderd. De tijd van tegen elkaar opbieden is zo goed als voorbij. Die strijd tussen kandidaten lijkt interessant voor de verkopende partij, maar potentiële kopers staan niet meer in de rij om met duizenden euro’s te smijten bovenop de vraagprijs. De verkoopmakelaar in Gouda kan een realistische prijs bepalen waar de verkopende partij gelukkig mee zal zijn, en geïnteresseerde kopers lopen niet meer tegen een muur van beperkingen op.

Minder wisseling, nog steeds grote interesse

“Home is where the heart is” Dat klopt, toch is het heel prettig als je iedere ochtend uitkijkt over de Goudse grachten waar je hart sneller van gaat kloppen. Bij een taxatie in Gouda staat locatie op de eerste plaats, daarna volgt locatie en vervolgens nóg een keer locatie… De woningen rondom de grachten bieden niet alleen een mooi uitzicht, de faciliteiten zijn van een hoog niveau en de bereikbaarheid is uitstekend. Toch ziet de verkoopmakelaar in Gouda minder wisseling. Huizenbezitters blijven langer op dezelfde plek wonen. Voor een deel omdat ze geen mooier stekje kunnen vinden, en voor een deel omdat ze wachten tot het juiste moment om tot verkoop over te gaan. Toch is het verstandig om een taxatie in Gouda uit te laten voeren, juist nu. Want de huizenmarkt wordt stabieler, en professionele taxateurs kunnen meer betrouwbare voorspellingen doen omdat ze niet meer afhankelijk zijn van de waan van de dag. Samen met de huizenbezitter kan een goede strategie worden bepaald om zo het juiste moment te kiezen.

De makelaar in Gouda doet meer dan taxaties uitvoeren, het zijn bemiddelaars en strategen die op basis van marktkennis hun klanten optimaal rendement kunnen bieden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gasvrij wonen Previous post Infographic: zo snel verdient gasvrij wonen zich terug
dakkapel Next post Verhoog de waarde van je huis met een dakkapel!