Read Time:2 Minute, 39 Second

Schimmels, die in huis ontstaan door vochtproblemen, kunnen de oorzaak zijn dat je ziek wordt. Toch zijn er nog altijd veel woningen die vochtproblemen hebben en daardoor kampen met schimmelklachten.

Er zijn schimmelsoorten die uitzonderlijk slecht zijn voor je gezondheid. Schimmels zijn niet alleen slecht voor je woning, maar zeker ook voor je lichaam. Van alle bewoners die in een vochtig huis met schimmels wonen, hebben meer dan 25% gezondheidsproblemen. Vooral zijn er schimmels in de kamers waar het erg vochtig is. Daarbij kun je denken aan de badkamer en keuken. Helaas komt schimmel ook veelvuldig voor op de muren van een slaapkamer, omdat daar over het algemeen geen verwarming aanstaat. Schimmel op de muur verwijderen, heeft een belangrijke prioriteit.

Hoe herken je de schimmels in een woning?

De schimmels in een woning ontstaan vaak op een binnenmuur die aan de buitenzijde grenst. Wanneer regen doorslaat, worden de binnenmuren vochtig. De schimmels die daardoor ontstaan, kun je herkennen aan de bruine of zwarte vlekken op de muur. Ook kan dat gebeuren op plafonds en vloeren. 

Schimmels zijn vaak goed zichtbaar, omdat je kunt zien wat de oorzaak is. Soms is het achterhalen van de oorzaak van de schimmels moeilijker. Bij schimmels zie je vaak in vochtige ruimte zwarte puntjes op de muren. De vochtigheid van de muren kun je ook zien als het behang of verf gaat afbladderen. Wanneer je zonder dat er een directe oorzaak aan te wijzen is condens op de ramen komt, betekent dat de ruimte vochtig is. Schimmels kun je zeker herkennen als er een harige aanslag is en er een muffe geur in de kamer hangt. 

Zwarte schimmel? Kom in actie!

Wanneer je last hebt van een zwarte schimmel, moet je direct maatregelen nemen. De zwarte schimmel plant zich voort door sporen aan te maken. Ze veroorzaken schadelijke stoffen zoals mycotoxinen. Komen de mycotoxinen op je huid, dan kan dat jeuk tot gevolg hebben. Schimmels in een woning kunnen vervelende gevolgen hebben. Je kunt er verkouden van worden of vermoeid raken. De klachten door schimmels zijn heel divers zoals: hoofdpijn, allergische reacties, huiduitslag, astma, reuma of chronische ontstekingen aan de longen. Daarom is het noodzakelijk schimmels op muur verwijderen.

Schimmel uit je woning verwijderen

Wanneer je veel gedaan hebt om schimmels uit je woning te verwijderen, maar nog steeds niet is gelukt, dan is het verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf, zoals Lavosreiniging. Bij Lavosreiniging weten ze dat een schone woning goed is voor de gezondheid. Daarom zullen ze, als je contact opneemt en aangeeft dat je last van schimmels in huis hebt, langskomen om de situatie te bekijken. Ze gaan daarbij niet alleen de schimmels verwijderen, maar pakken ook de oorzaak aan waardoor de schimmels ontstaan.

Het kan zijn dat doorslaand vocht van de buitenmuren de oorzaak is, maar ook optrekkend vocht kan schimmels veroorzaken. Wanneer ze langskomen, zullen ze de situatie opnemen en een plan opstellen. Ook zullen ze een vrijblijvende offerte maken. Wanneer u akkoord gaat, zullen ze het probleem aanpakken. Nadat ze de werkzaamheden hebben uitgevoerd, zullen de schimmels verdwenen zijn en niet meer terugkomen. Je kunt dan weer gezond en wel in je huis wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
glamping in eigen land Previous post Glamping in je eigen land
spouwmuur isolatie Next post Hoe weet je of spouwmuurisolatie interessant voor jou is?