Read Time:2 Minute, 46 Second

Rolgordijnen: de ideale verduistering voor de slaapkamer

Rolgordijnen zijn de ideale oplossing tegen een teveel aan lichtinval in kamers die dat helemaal niet nodig hebben, zoals de slaapkamer. Zeker in de aankomende lente -en zomermaanden – waarbij de dagen steeds langer worden – zijn rolgordijnen de perfecte manier om lichtinval te beperken en een betere nachtrust te verzekeren.

Een goede nachtrust dankzij verduisterende rolgordijnen

In slaap vallen en blijven is voor veel mensen een probleem (zeker als de dagen steeds langer worden in de zomer, waardoor heel wat meer zonlicht in de slaapkamer binnenvalt), en juist daarom zijn rolgordijnen zo handig. Rolgordijnen schermen de kamer bijna volledig af van invallend zonlicht, met als gevolg een betere en diepere slaap. Dergelijke gordijnen laten installeren is dus de beste manier om een betere nachtrust te garanderen, wat je natuurlijk meer energie geeft overdag.

Soorten verduisterende rolgordijnen

Er zijn een aantal soorten rolgordijnen die voor een goede verduistering van de slaapkamer kunnen zorgen, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. Bekijk de verschillende mogelijkheden op Rolgordijnwinkel.nl. Hieronder een korte uitleg van de verschillende mogelijkheden:verduisterende rolgordijnen

1. Standaard rolgordijnen

Deze gordijnen bestaan uit een soort roldoek dat met behulp van een tweetal montagevoeten in of op de kozijnen wordt bevestigd. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een geleidingssysteem (zoals aluminium geleiders, of spandraden). Een dergelijk rolgordijn kan ook een kiepraam of op een normaal, vast raam gemonteerd worden.

2. Cassette rolgordijnen

Deze rolgordijnen lijken een beetje op een screen waarin het zogenaamde roldoek in weggewerkt is in een soort cassette. Dergelijke rolgordijnen hebben een iets luxueuzere uitstraling dan gewone types, juist omdat het doek mooi is weggestopt in een soort kastje. Cassette rolgordijnen kunnen in combinatie gebruikt worden met geleideprofielen, zodat het roldoek netjes langs het raam loopt.

3. Duorolgordijnen

Dit type rolgordijn bestaat uit 2 verschillende lagen met een verschillende transparantie, en deze lagen kunnen afzonderlijk van elkaar bewogen worden. Op die manier bepaal je zelf hoeveel zonlicht er precies doorgelaten wordt – ideaal dus als je meer controle wil over de verduistering van je slaapkamer!

Nog meer voordelen van rolgordijnen

Naast het verduisteren van de kamer bieden rolgordijnen van alle soorten nog meer voordelen voor de kamer en de woning in het algemeen. Enkele daarvan worden hieronder beschreven.

Rolgordijnen zijn heel eenvoudig te monteren en te gebruiken. Het is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om zonlicht tegen te houden in huis, en daarbij zijn ze verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, formaten en afwerkingen om de uitstraling van de ruimte te complementeren.

Meer privacy dankzij rolgordijnen

Privacy in je eigen woning is van uiterst groot belang. Een woning met veel ramen laat dan misschien wel meer zonlicht door, maar zorgen er ook voor dat mensen gemakkelijker binnen kunnen kijken. In de woonkamer kunnen nog lichtdoorlatende rolgordijnen gekozen worden, maar in de slaapkamer is dat misschien niet zo’n goed idee en kies je het best voor standaard gordijnen.

Rolgordijnen dragen bij aan de isolatie van de woning

Naast verduisterend zijn rolgordijnen ook isolerend, en dat komt je woning natuurlijk alleen maar ten goede. Tijdens de zomer wordt dankzij dergelijke gordijnen de warmte buitenshuis gehouden (vooral dan verduisterende types die in een lichtere kleur zijn afgewerkt). Aan de andere kant houden rolgordijnen tijdens de winter de meeste warmte binnenshuis, waardoor je minder energie moet verbruiken voor verwarming en dus heel wat kunt besparen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De functionaliteit van Ikea, maar toch een meubel op maat. Ikea hacks!
Next post Met een multifunctionele hanglamp benut je ook de ruimte bóven de lamp