Read Time:2 Minute, 6 Second

De kans is groot dat je nog niet eerder van ritsscreens hebt gehoord. Het is een vorm van zonwering die veel luxe en comfort met zich meebrengt. Het is daarom zeker de moeite waard om eens wat meer te lezen over dit product. Wellicht is een ritsscreen wel een hele goede toevoeging aan jouw woning! In het onderstaande artikel vind je meer informatie en maak je kennis met de voordelen.

Wat is een ritsscreen?

Een ritsscreen wordt ook wel een zipscreen genoemd. Het is simpelweg een doek aan de buitenzijde van de ramen dat dient als zonwering. Een regulier screen wordt enkel strak getrokken door de lat aan de onderzijde. Bij een ritsscreen zijn ook de zijkanten van het scherm vastgeklemd door een speciaal profiel in de geleiders. Als het schaduwdoek helemaal is uitgerold, is het dus van boven tot onder helemaal vast geritst. Het hangt altijd mooi strak en is daarnaast erg stevig.

Windvaste zonwering

Omdat een ritsscreen aan alle kanten strak wordt gehouden, kan de zonwering prima tegen een harde windvlaag. De wind kan nauwelijks onder het doek komen en laat het scherm dus niet klapperen. Andere zonwering kan na een paar flinke windstoten al snel beschadigen, maar dit windvaste scherm blijft strak gespannen en gaat hierdoor erg lang mee. 

Lichtdoorlatend of verduisterend

Je kunt zelf bepalen of de zonwering lichtdoorlatend of verduisterend moet zijn. Door de volledig dicht geritste zijkanten heb je in beide gevallen geen last van lichtkieren. Een ritsscreen met zonfiltering van 85% laat bijvoorbeeld nog wel een paar procent licht door. Van binnen kun je wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Het is dus een handige manier om meer privacy te creëren. 

Elektrische bediening

Een regulier screen is zowel met de hand als elektrisch te bedienen. Bij een ritsscreen is alleen elektrische bediening mogelijk. Hierdoor ligt de prijs wat hoger, maar kun je ook genieten van meer comfort. Het is dus zowel een voordeel als een nadeel.

Bescherming tegen vuil en insecten

Ritsscreens worden aan de buitenzijde van de ramen gemonteerd. Als je de schermen helemaal uitrolt, zijn de ramen dus beschermt tegen vuil en kunnen er ook geen insecten naar binnen vliegen. Daarnaast houdt het de warmte van de zonnestralen tegen. In de zomer blijft het dus lekker koel in huis!

Ritsscreen zelf samenstellen

Het is mogelijk om zelf een ritsscreen samen te stellen. Zo kun je de zonwering helemaal aanpassen naar het formaat van jouw ramen. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren en soorten afwerkingen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuizen Previous post Een verhuizing in coronatijdperk: Zo gaat dat
bouwcontainer bestellen Next post Afvalcontainer bestellen