Read Time:2 Minute, 9 Second

Geluidsinstallaties, een verschrikking voor menig interieur liefhebber. Luidsprekers worden steeds groter, om over de installatie zelf nog maar te zwijgen. Alhoewel deze geluidsinstallaties prachtige akoestiek leveren, zijn ze, in veel interieurs, een afzichtelijke toevoeging.

Helaas is dit de prijs die we betalen voor de goede muziekkwaliteit in onze huiskamer. Gelukkig bestaan er geluidsinstallaties die wel mooi zijn vormgegeven en een leuke toevoeging voor een stijlvol interieur zijn. Bovendien leveren deze installaties ook nog een meer dan prima geluid!

Het gaat hier om de geluidsinstallaties van Tivoli Audio. Tivoli is een Amerikaans bedrijf, dat zijn producten sinds 1988 in inmiddels 32 landen aanbiedt. De speakers kenmerken zich door een retro uiterlijk, met veel kleurrijke en houten elementen. Veel modellen beschikken niet over een display, maar over draaiknoppen. Dit komt de vormgeving sterk ten goede komt. Bovendien is de apparatuur klein en levert het, gezien het formaat, een verrassend goede geluidskwaliteit.

Tivoli heeft meerder modellen in het assortiment. We behandelen hier de meest iconische modellen.

Model One

Bron: https://tivoliaudio.nl/model-one-bluetooth-am-fm-radio.html

Wellicht wel het meest iconische model van allemaal: Model One. De houten huls is leverbaar in zwart, wit zilver, noten en kersen. Dit model beschikt over Am en Fm radio. Daarnaast is het mogelijk om via Bluetooth muziek te streamen, of af te spelen via een aux kabel. Bovendien beschikt Model One over een oplaadbare interne batterij, waardoor je draadloos van je muziek kunt genieten!

De afmetingen van de radio zijn 11,43 x 21,27 x 13,34 cm (hxbxd). Gezien het kleine formaat levert dit model, dankzij de solide huls, verrassend krachtig geluid. Een waardevolle toevoeging voor een stijlvol interieur.

Model PAL

Bron: https://tivoliaudio.nl/pal-bluetooth-am-fm-portable-radio.html

Liefhebbers van vrolijke kleuren kunnen beter kijken naar model PAL. Dit staande model biedt nagenoeg dezelfde functionaliteiten als Model One. Naast de kleurmogelijkheden, wijken afmetingen af ten opzichte van Model One (15,88 x 9,37 x 9,86 cm ((hxbxd)). Omdat het hier een minder massieve radio betreft, is de muziekkwaliteit minder hoog dan bij Model One.

Model Three

Bron: https://tivoliaudio.nl/model-three-bluetooth-am-fm-clock-radio.html

Model Three is een uitgebreide versie van Model One. Naast AM/FM radio, beschikt Model Three over een alarmklok. Hierdoor is dit model ook geschikt als slaapkamer accessoire. Bovendien is er voor de Model Three de Tivoli app. Hiermee vindt je met gemak de top 100 internet radiostations en maak je muziek luisteren nog gemakkelijker.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Last minute kerst decoratie kopen
Next post Wat kost een babykamer?