Read Time:2 Minute, 18 Second

Waar lange tijd tegelvloeren het meest populair waren in Nederland, zien we tegenwoordig veel opties voor de vloer in een woning. PVC vloeren worden daarbij steeds meer populair. Een PVC vloer heeft dan ook veel voordelen. Zo zijn ze uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC is daarnaast erg geluiddempend, het verminderd de omgevingsgeluiden. Tevens zijn de vloeren zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en een click PVC vloer is zo gelegd!

Bestaande uit verschillende lagen PVC

Een PVC vloer is een houtvrije, kunststof parketvloer die is gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Tegenwoordig zijn PVC vloeren dankzij de nieuwe technieken niet of nauwelijks meer van echte houten vloeren te onderscheiden. De andere variant is een click systeem, hierbij zijn de PVC stroken al op een ondervloer verlijmd. Deze kun je, net als bij parket en laminaat, in elkaar klikken en er komt dus geen lijmen bij kijken. Dit maakt het leggen natuurlijk een stuk eenvoudiger.

Een beschermingslaag tegen slijtage

Een PVC vloer wordt in de fabriek voorzien van een PU-afwerking. Dit is een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden en niet onderhevig aan gebruik door huisdieren of kinderen. Schoonmaken is ook makkelijk, stofzuigen en vervolgens met de dweil erover heen en je bent klaar. Aan te raden is om direct na het leggen de vloer eerst goed te behandelen met een zogenaamde “polish”, hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt de vloer een extra beschermingslaag. Geadviseerd wordt dit jaarlijks te herhalen, hierdoor kan de levensduur van een pvc vloer oplopen tot wel 25 jaar en maakt het dus een uiterst duurzame vloer.

Erg makkelijk te bewerken

Pvc staat voor polyvinylchloride, een erg makkelijk te bewerken materiaal. Een eerste verschil dat direct opvalt tussen een pvc- en een laminaat vloer, is de dikte. Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen die op elkaar geperst worden, hierdoor is een laminaat vloer een stuk dikker dan een pvc vloer. 

De geluiddempende eigenschap van PVC

Aangezien een pvc vloer direct tegen de ondervloer aan ligt, waar laminaat door het kliksysteem vaak zweeft, levert dit minder geluid op. Sterker nog, een pvc vloer is een van de meest geluidsarme vloeren die er zijn. Dit maakt een pvc vloer erg bruikbaar in een flat of appartement. De onderburen zullen minder last van je hebben. PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor basis vloeren met vloerverwarming en vloerkoeling. PVC vloeren transporteren warmte optimaal en hebben een relatief lage warmteweerstand. Hierdoor is PVC prima te gebruiken in combinatie Vloerverwarming en vloerkoeling zowel als hoofdverwarming of als bijverwarming. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
smartphone en interieur Previous post Kies het juiste telefoonhoesje dat aansluit op het interieur van je woning
led strips in huis Next post Voorzie je woning van subtiele verlichting door led-strips te installeren