Read Time:2 Minute, 44 Second

Je woning inrichten is één van de leukste dingen in je leven. Je huis moet stralen en je eigen stijl weergeven, van boven tot onder. We gaan hier even dieper in op vloeren. Welke vloer past het best bij welke ruimte?  Denk bij de installatie van je vloeren eens aan PVC vloeren: makkelijk en niet duur. Kijk maar naar de GAMMA PVC vloeren: duurzaam, sterk en te verkrijgen in alle stijlen. Wij maken jou hier alvast wegwijs in de vele mogelijkheden.

Kies je voor stijlvolle planken of mooie tegels?

Bij PVC vloeren heb je de keuze tussen planken en tegels. Kies je voor planken? Dan heb je, net als bij houten vloeren, de keuze tussen verschillende diktes, lengtes en breedtes van de planken. PVC vloeren heb je in alle houtsoorten look: van heel licht grijs tot heel donker bruin. PVC plankenvloeren lijken zo echt dat ze bijna niet van hout te onderscheiden zijn. De planken zijn geschikt om bijvoorbeeld een visgraat vloer te leggen. Bekijk ook of je als dan niet een V-groef wenst. Deze accentueert elke plank, maar het nadeel is dat er zich vuil kan in nestelen. Kies je eerder voor tegels? Net als bij de houten planken geldt ook hier dat de PVC tegels niet van keramische of andere vloertegels te onderscheiden zijn.

PVC heeft enorm veel voordelen

Het grote voordeel van PVC is dat het aangenaam is om op te lopen. Het voelt iets zachter aan dan een stenen vloer en het is ook warmer. Kinderen kunnen er zonder problemen op spelen. PVC is heel makkelijk in onderhoud, het is slijtvast en vochtwerend. Het is duurzaam, oersterk en gaat daarom heel erg lang mee. Het is makkelijk te installeren. Later in dit artikel komen we uitgebreid terug op de installatie. PVC is ook perfect te combineren met vloerverwarming.

Laat je goed adviseren

Als je kiest voor een PVC vloer, laat je dan goed inlichten. Hou bijvoorbeeld rekening met het gebruik van de vloer: van licht woongebruik (slaapkamer bijvoorbeeld) tot heel intens gebruik (woon-of eetkamer). Kijk ook eens naar de geluidsreductie. Dit kan misschien ook belangrijk zijn voor jou? Heb je onderburen of wil je niet gestoord worden door je kinderen die boven rondlopen? Een aangepaste PVC vloer is hier de oplossing. Vraag ook in hoeverre een ondervloer noodzakelijk is voor jouw vloer. Een vakman geeft jou hierin alle nodige raad.

Makkelijk te installeren

Als je een goede klusser bent, kun je je PVC vloer makkelijk zelf installeren. Er zijn twee systemen om de vloer aan te brengen. Als eerste heb je een klikverbinding. De stroken of tegels worden aan elkaar vastgemaakt en kleven niet aan de vloer (zwevend). Dit kun je met laminaat vergelijken. Een tweede systeem is het kleefsysteem. Tegels of stroken komen direct op de ondergrond te liggen. Dit kan een bestaande vloer, hout of beton zijn. Vergeet de bijpassende plinten niet zodat je een mooi afgewerkt geheel krijgt.

Voor elke stijl een PVC vloer

PVC is een materiaal dat in alle uitvoeringen kan geproduceerd worden. Zo bepaal jij de uitstraling die jij wilt bekomen: van strak tot rustiek, van modern tot eerder klassiek. Wil je dezelfde uitstraling van een gewone vloer maar met het gemak van kunststof? Dit kan! PVC vloeren worden gegarandeerd de vloeren van te toekomst!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Alle formaten matrassen voor jouw huisje!
Next post Visgraat parketvloeren, weer helemaal hip en trending!