Read Time:2 Minute, 17 Second

De voordelen van een open haard in huis

Een open haard is een prachtige toevoeging voor elk interieur. Met name houthaarden zorgen voor een letterlijk en figuurlijke warme atmosfeer in huis. De flikkerende vlammen warmen je niet alleen op in de koude herfst- en wintermaanden, maar brengen je ook helemaal tot rust. Er is niet veel dat relaxter is dan in een hangstoel een boek lezen, lekker naast de open haard. Of met je partner een heerlijke rode Bourdeaux-wijn soldaat maken, terwijl je samen naar het haardvuur kijkt en lekker weg droomt in elkaars armen. Ook een spannende film kijken bij de open haard is natuurlijk heerlijk.

open haard

De open haard als eyecatcher: kies voor een combinatie kachel-wandmeubel

De open haard is een echte eyecatcher in het interieur. Dat geldt als de haard brandt, maar ook als deze uitstaat. Een haard versterkt het gevoel van saamhorigheid en gezelligheid in de huiskamer. En dat is toch het effect dat elk echtpaar of gezin met een haard wil bereiken? Maar wat voor haard kun je het beste aanschaffen om sfeer te maken? Een prima keuze is een houten haard in een wandmeubel aanbrengen. Zo combineer je de uitstraling van het meubel met de warmte van de open haard. Kachelhout kopen bij openhaardhout-gigant.nl is daarbij een slim plan. Deze aanbieder verkoopt hout dat goed gedroogd is en daardoor langer brandt, maar ook scherp geprijsd is.

buiten openhaard

Een houtkachel in de tuin: praktisch nuttig én sfeervol

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het aanbrengen van een kachel in de achtertuin. Naast het feit dat je zo een elegante eyecatcher in de tuin zet, heeft een tuinkachel veel praktisch nut. Zo kun je ’s avonds langer buiten zitten, genietend van het warme haardvuur, en kun je de houtkachel, als de vuurmond groot genoeg is, ook gebruiken als barbecue in de zomermaanden en nazomer. Zet er een stoel en tafel bij, geniet van een wijntje of cocktail en natuurlijk van heet vers gebraden vlees. Zo combineer je het nuttige met het aangename en maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden die houten haarden te bieden hebben.

Combineer een koperen houthaard met een strakke beige bank

De voorzichtige flikkering van koper kleurt prachtig bij beige, roze of zacht kleurige lila bankstellen. Als je een houthaard met een koperen omlijsting hebt, is deze combinatie dan ook prachtig. De vlammen weerkaatsen op het koper en stralen daardoor prachtig op het meubilair en de muren af. Het effect is direct merkbaar: het is gezellig, warm en sfeervol in de kamer. Maar… ook al brandt jouw koperen haard niet, dan nog is dit soort open haarden ideaal als eyecatcher. De woonkamer oogt meteen een stuk warmer en intiemer. En dat is toch precies wat je wilt bereiken?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kleurrijke badkamers
klassieke plafondornamenten Next post Geef je interieur een klassieke en authentieke sfeer met een plafondornament