Read Time:2 Minute, 45 Second

Een aangename, gezellige tuin creëren is niet altijd eenvoudig. Zeker als je wil dat de inrichting en afwerking ervan tip top in orde zijn! Gelukkig zijn er manieren om het niveau van je tuin hoger te tillen, en kunstgras is daar één van.

Wat is kunstgras nu precies, wat zijn de voordelen ervan en waarom zou je voor dergelijk gras moeten kiezen? Allemaal vragen die je als geïnteresseerde tuinliefhebber ongetwijfeld graag beantwoord ziet!

Wat is kunstgras nu precies?

Kunstgras is een soort synthetisch vervaardigd gras dat lijkt op écht gras. Het gaat dus om een kunststof gras dat op een kunststof grasmat wordt bevestigd, die als basis dient voor het hele gazon.

Kunstgras wordt doorgaans geleverd per vierkante meter en is in verschillende soorten, formaten en kleuren verkrijgbaar. Het is dan ook een populaire optie voor huishoudens die snel en eenvoudig over een mooi gazon willen beschikken!

De voordelen van een kunstgras tuin

Wat kunstgras is wordt eigenlijk al meteen duidelijk gemaakt door de naam zelf; het is een kunststof gras dat op grote en kleine schaal in tuinen wordt gebruikt. Nog belangrijker dan weten wat het is, is waarschijnlijk weten wat de voordelen ervan zijn. Enkel als je daar een zicht op hebt is het de moeite waard effectief kunstgras te kopen!

1. Kunstgras is erg onderhoudsvriendelijk

Eerst en vooral vraagt dergelijk gras weinig onderhoud, gewoon omdat het geen écht gras is. Om de kwaliteit, uitstraling en levensduur van gewoon gras te optimaliseren, is immers vaak heel wat tijd en werk nodig. Tuin kunstgras moet daarentegen niet gemaaid worden, of beschermd worden tegen molshopen!

2. Kunstgras heeft een realistische uitstraling

Vaak denken mensen dat dergelijk synthetisch gras er helemaal niet echt uitziet. Toch bestaan er ontelbare soorten en merken die gewoon gras tot in de kleinste details kunnen imiteren, en zo een échte tuin kunnen nabootsen. Zowel de textuur als de kleur en lengte van het gras komen in kunstgras terug, wat natuurlijk alleen maar waarde toevoegt aan de look en feel van de tuin!

3. Kunstgras is niet zo duur

Hoewel je natuurlijk een prijs zal betalen voor de graszoden op zich en het plaatsen ervan, kost dergelijk gras verder niet zo veel. Dit heeft vooral te maken met het feit dat kunststof niet duur is. Maar ook omdat er weinig onderhoud voor nodig is; bij gewoon gras betaal je immers al snel heel wat voor het gebruik van de maaier, het professioneel laten onderhouden van het gras bij problemen of wildgroei, het voorkomen en opruimen van molshopen, enzovoort.

4. Kunstgras komt in uiteenlopende soorten

Ten slotte biedt dergelijke gras het voordeel dat je keuze hebt tussen verscheidene soorten. Zo kan je kiezen op het vlak van formaat, soort, lengte, dichtheid en zelfs kleur, als je je tuin met een kunstgazon wil uitbreiden! Dit maakt het de ideale optie voor veel huishoudens of zelfs bedrijven die hun parking onderhoudsvrij mooier willen maken!

Een kunstgras tuin, zeker de moeite waard

Veel mensen zullen argumenteren dat niets op kan tegen de uitstraling en feel van écht gras. Toch is kunstgras een perfect alternatief voor zij die van een mooi gazon willen genieten, zonder alle bijkomende verantwoordelijkheden en problemen. Zeker als je weinig tijd over hebt, maar toch de look van je tuin belangrijk vindt, is dergelijk gras een must-have!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Geef je vissen een prachtig en gepersonaliseerd aquarium
Next post Zorg voor een ruimtelijk interieur met een set ronde spiegels!