Read Time:2 Minute, 44 Second

Voor veel mensen is het iets wat ze graag willen: in of voor de tuin vernieuwen, zodat ze niet alleen van het zonnetje, maar ook van de tuin kunnen genieten in de zomer. Er zijn vele mogelijkheden om je tuin te vernieuwen, waardoor elke tuin aangepast kan worden aan ieders wensen. Afhankelijk van de eigen wensen, de ruimte, de ligging en wat het best bij het huis past, zijn er verschillende mogelijkheden. Een strakke, rechte tuin wordt vaak gekozen, maar ook een natuurlijk ogende tuin, eventueel met veel water.

Er zijn veel kenmerken van de tuin die aangepast en aangelegd kunnen worden. Er zijn verschillende soorten schuttingen, borders, verlichting en tuinhuizen, maar natuurlijk wordt er ook gekeken naar gazons, vijvers, beplanting en sierbestrating. Om tot het mooiste resultaat te komen, wordt naar al deze kenmerken afzonderlijk en gezamenlijk gekeken, waardoor ze perfect op elkaar afgestemd kunnen worden.

Elk jaar heeft zijn eigen tuintrends. In 2017 zijn er een aantal kenmerken, ontwerpen en ideeën die vaak naar voren komen. Belangrijk is in ieder geval dat je in de tuin moet kunnen genieten en ontspannen en dat de tuin helemaal is aangepast aan de eigen wensen. Een tuin is een plek om alle stress van je af te kunnen zetten en weer nieuwe energie te krijgen en je zintuigen te laten strelen. Dit kan met verschillende ontwerpen.

Een voorbeeld van wat vaak gezien wordt is de natuurlijke tuin, waarbij je de natuur zijn eigen gang kan laten gaan. De natuur krijgt de ruimte, wat zorgt voor een romantische en rijke, volle tuin. Bij een natuurlijke tuin wordt er vaak gekozen voor veel groen en weinig (sier)bestrating.

romantische tuin

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/480829697700986580/

Met de binnen-buiten tuin, een andere trend, ben je altijd omringd door het groen, of je nou binnen of buiten bent: de tuin wordt als het ware doorgetrokken het huis in. De materialen van binnen worden ook gebruikt in de tuin, bijvoorbeeld bij de schuttingen, en de inrichting en gebruikte meubelen in het huis komen ook buiten terug. Aan de andere kant worden ook de planten en potten van buiten naar binnen gehaald.

Een wereldtuin is ietwat exotischer dan de natuurlijke tuin, met kenmerken die bijvoorbeeld doen denken aan Afrika of het verre Oosten. Er zijn veel kleuren terug te vinden in deze tuin zodat u altijd het idee heeft dat u op vakantie bent. Om de tuin nog wereldser te maken, kan er gekozen worden voor planten uit andere werelddelen zoals varens en bananenplanten.

wereldtuin

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/3096293472855357/

Een ander voorbeeld is de doe-tuin, waarbij eigen groenten, fruit en kruiden worden gekweekt. Deze duurzame trend is al langer gaande en hij zal ook nog wel even blijven bestaan. Niet alleen scheelt het geld en is het leuk om te weten waar uw eten vandaan komt, ook is het praktisch en ziet het er gezellig uit.

doetuin

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/572449802605736225/

Kortom: er zijn heel veel mogelijkheden om de tuin helemaal aan je eigen wensen aan te passen. Denk rustig na over wat jij het liefst wilt zien zodat je je droomtuin kunt realiseren. Hoewel er veel komt kijken bij het aanleggen van een nieuwe tuin, is het resultaat altijd de moeite en de – tijdelijke – troep waard.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo veel smaken, zo veel rolgordijnen
Next post Prachtig: een stijlvolle zitzak in je interieur!