Read Time:1 Minute, 56 Second

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt: er komt een nieuwe keuken! Maar dat is slechts de eerste stap, een nieuwe keuken zet je er niet zomaar even in. Je doet er goed aan om eerst erg goed na te denken hoe die keuken dan gerealiseerd kan worden. Hier vind je enkele zaken waar je aan kunt denken.

Functionele ruimte

Een nieuwe keuken kan erg leuk zijn, maar kies niet zomaar een design uit: wanneer je een kleinere ruimte hebt, is het van belang dat je tot in de kleinste details alles uitmeet. Er kan zomaar een verwarming, koof, vensterbank of wat dan ook in de weg staan waardoor je je plannen niet kunt uitvoeren of dat er extra kosten komen. Zorg dat de ruimte goed benut wordt en je nog steeds genoeg ruimte over houdt om te koken. Een goede stap is om via een ontwerpprogramma je keuken voor je te zien.

Combineer ruimtes

Natuurlijk kan je een stuk verder gaan met de keuken: een open keuken gecombineerd met een eetruimte is een van de laatste trends op het gebied van inrichtingen. Het geeft een extra gezellige sfeer en je kunt op deze manier bijvoorbeeld ook een bar bouwen die je als scheiding gebruikt voor de ruimtes. Het is daarbij wel belangrijk om te weten of de te slopen muur geen draagmuur is, daar heb je namelijk een extra vergunning voor nodig.

Pak dezelfde stijl

Een nieuwe keuken plaats je in dezelfde interieurstijl van je huis. Het hoeft natuurlijk niet exact hetzelfde te zijn, je kunt elementen van je woonkamer en andere kamers laten terugkomen. In een landelijke inrichting kan je bijvoorbeeld leuke houten details laten terugkomen. Of strakke, glimmende kasten en wandpanelen in een modern interieur. Voor elke stijl vind je wel een prachtige bijpassende keuken.

Stoere verlichting

Lichten in de keuken kan je natuurlijk ook aanpassen: kies stoere verlichting om je keuken een nieuw leven in te blazen. Dit zal de uitstraling en originaliteit van de keuken ten goede komen. Wanneer je diverse lichten daarbij op de juiste plekken plaatst kan je de keuken zelfs een stuk verbeteren doordat je nu alles goed belicht. Je kunt bijvoorbeeld spots boven het kookgedeelte inbouwen om zo makkelijker te kunnen koken. Doe inspiratie op met de laatste trends en kijk welke lichten in de keuken passen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wintertuin Previous post Zo geniet je ook in de winter van jouw tuin
kunstplanten Next post Nieuwe woning? Fleur je huis op met kunstplanten!