Read Time:2 Minute, 55 Second

Hallo allemaal! Ik ben Marjon, een nieuwe blogster die jullie op nieuwewonen.nl tegen kunnen komen. meubels marjon
Op dit moment ben ik 27 weken zwanger en druk bezig met het huis op orde te krijgen voordat de baby er is. En… er moet nog veel gebeuren. Het huis staat op zijn kop, de muren moeten opnieuw geverfd worden en sommige meubels kunnen écht niet meer. Het geduld van mijn vriend, die hier niet altijd hetzelfde over denkt, wordt soms flink op de proef gesteld. Nesteldrang, het hoort erbij zeggen ze.

Ik houd ervan om meubelen te hergebruiken of spullen die uitgerangeerd zijn zelf te vermaken/aanpassen. Ik vind het namelijk zonde om spullen zomaar weg te doen. Al helemaal als het spullen zijn waar ik jarenlang gebruik van heb gemaakt en waar eigenlijk niks mis mee is, behalve dat ze niet meer in het interieur van nu passen. Maar om daar verandering in te brengen heb ik meestal wel een ideetje!

Afgelopen weken kwam ik tijdens het ruimen wat kleine meubelen tegen die al jaren bij ons in huis staan. Het zijn krukjes die heel handig zijn en werkelijk voor van alles gebruikt kunnen worden: als bijzettafel, krukje, plantenkrukje of opstapje. Mooi zijn ze echter niet (meer). Het zijn vooral spullen die ik in mijn studententijd heb gekocht bij een tweedehands winkel of heb geverfd om mijn kamer wat minder ikea-achtig te maken. De kleur die ik er toen op heb gedaan ben ik al een tijdje beu. De spullen passen ook helemaal niet bij elkaar. Om ze niet weg te hoeven doen en van alles toch één leuk en mooi geheel te maken heb ik het idee om ze te gaan verven. Maar dan wel dip dye.

dip dye stoelendip dye krukdip dye stoel

Foto’s: 1. hannahaves.nl 2. blog.blinds.com 3. newzealanddesignblog.com

Dip Dyedip dye krukje

Dip-dye is alweer een tijdje in de woontrend terug te vinden. Het is een manier van verven waarbij het lijkt alsof een gedeelte van bijvoorbeeld een stoel in de verf is ‘gedipt’, waardoor alleen de helft van de poten wit is en de rest van de stoel niet. Of andersom. Er zijn namelijk heel wat dip-variaties mogelijk zoals je op de voorbeelden kunt zien. De plaats en grootte van ‘de dip’ is niet het enige wat je kan variëren, ook de kleurmogelijkheden zijn eindeloos. Door het gebruik van kleur en ‘de dip’ te variëren kan je ervoor zorgen dat het object er speels, strak of sjiek uitziet. Het leuke hieraan vind ik dat een gedipt voorwerp in elk interieur terug kan komen. Ook super handig is dat je voorwerpen die normaal niet bij elkaar passen ineens kunt matchen door de kleuraccenten. Daarbij kan de kleur van het voorwerp afgestemd worden aan dé kleur van het moment. En niet te vergeten wordt een saai krukje ineens een stuk interessanter om naar te kijken. Dip dye biedt dus volop mogelijkheden. De trend is zo veelzijdig toepasbaar dat het niet alleen bij meubels terug te vinden is, maar bijvoorbeeld ook bijvoorbeeld keukengerei, vloekleden en zelfs in de haarmode!

 

 

Dip dye artikelen zijn in veel winkels te koop, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf toe te passen op dingen die toe zijn aan een nieuw leven. En dat is precies wat ik ga doen bij mijn oude krukjes en stoel. Het is nu nog een rommelig geheel en daar gaat de dip dye verandering in brengen. Wordt vervolgd!

dip dye vloerkleeddip dye woonaccessoires

Fotos: 4. style-files.com 5. wehkamp.nl 6. allesinwonderland.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het verticuteren van gazon: tips & tricks
Next post Small space living