Read Time:1 Minute, 56 Second

Bestond je interieur uit tweedehands items en unieke Marktplaats vondsten? En ga je nu voor een volledig nieuw interieur? Grote kans dat de waarde van je inboedel flink wat gestegen is. Ook andere spectaculaire aankopen zoals een compleet nieuwe garderobe vol Gucci items, een nieuw muzieksysteem of een compleet domotica systeem zouden de waarde van je inboedel zomaar eens kunnen verhogen. Wanneer neem je nu contact op met de verzekeraar, en wanneer kun je zaken gewoon laten zoals ze zijn?

Het aankoopbedrag geld als basis
Toen je voor de eerste keer je inboedelverzekering afsloot heeft de verzekeraar het te verzekeren bedrag vastgesteld en uiteindelijk de premie bepaald. Maar wat als je nu een nieuwe bank koopt? Ben je dan nog wel verzekerd? Gelukkig is dit bij veel verzekeraars wel het geval. Zo begrijpen ze bij de Centraal Beheer inboedelverzekering heel goed dat je af en toe nieuwe spullen aanschaft. Ze verwachten dan ook echt niet dat je bij iedere nieuwe aanschaf meteen gaat bellen.

Het aanschaffen van een compleet nieuw interieur
Maar bij de aanschaf van een compleet nieuw interieur is het net wat anders. De waarde van de inboedel veranderd hierdoor zo flink, dat het verstandig is om opnieuw meting te doen van de totale waarde van je inboedel. Het totaalbedrag waar jij voor verzekerd bent is namelijk in veel gevallen gebaseerd op het oude interieur. Als het nieuwe interieur je duizenden euro’s heeft gekost, is het natuurlijk wel fijn als je ook voor deze verhoging in waarde verzekerd bent.

Het aanschaffen van een waardevol item
Schaf je nu een specifiek item aan wat niet direct het hele interieur veranderd, maar wel van specifieke waarde is? Bel dan voor de zekerheid altijd even met de verzekeraar. Over het algemeen ben je voor een ruim bedrag verzekerd. Stel je inboedel is een totaal van 3.000 euro waard, en je inboedelverzekering dekt schade tot dit bedrag, dan blijft dit bedrag stabiel. Ook wanneer de daadwerkelijke inboedel wat veranderd. Maar doe je nu een aanschaf die de totale inboedel ineens een stuk meer waard maakt dan die 3000 euro, dan is het toch verstandig even met je verzekeraar te bellen. Als je bij twijfel even contact op neemt, weet je in ieder geval zeker waar je staat. Daar kun je toekomstige problemen weer mee voorkomen!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Je tuin opnieuw aanleggen? Dat vraagt om topkwaliteit houtlook terrastegels!
Next post De vijf meest energie verbruikende apparaten in huis