Read Time:4 Minute, 48 Second

Waarom staande lampen zo handig zijn: de voordelen van mooie staande lampen

Staande lampen zijn lampen die op een steunvoet op de vloer gezet kunnen worden. Ze worden daarom ook wel vloerlamp genoemd. Een staande lamp is erg populair. En dat is niet vreemd, omdat staande lampen een flink aantal interessante voordelen hebben. Ten eerste is een voordeel dat een mooie staande lamp sfeer aanbrengt in de woonkamer of in een andere ruimte. Mooie staande lampen zorgen voor extra gezelligheid en vrolijkheid in huis. De sfeerverhogende werking van een staande lamp is bijzonder. In de tweede plaats heeft een mooie staande lamp als pro dat je als gebruiker de sterkte van de lichtstraal zelf kunt bepalen. Doorgaans zit er een dimmer, sensor of draaiknop aan een vloerlamp, zodat de lichtsterkte perfect afgestemd kan worden op de wens. Een derde interessant pluspunt van mooie staande lampen is de flexibiliteit die deze lampen te bieden hebben. Een staande lamp kun je immers heel eenvoudig oppakken en op een andere plek in de kamer neerzetten, waar je de betreffende vloerlamp nodig hebt. Zo staat jouw vloerlamp altijd op een plek waar deze optimaal gebruikt kan worden en van nut is. Ten slotte nog een laatste pro van een staande lamp of vloerlamp: qua staande lampen valt er als consument veel te kiezen. Voor elk type interieur zijn tal van mooie vloerlampen te koop, zoals staande driepootlampen, grote robuuste staande lampen of mooie staande lampen met een authentiek of traditioneel ontwerp. Of je nu van een klassieke uitstraling houdt, van een industriële woonkamer of van een landelijke sfeer: alles is mogelijk meet staande lampen! Hieronder hebben we enkele fraaie voorbeelden verzameld van een staande lamp die jouw interieur meerwaarde geeft.

De fraaie staande driepootlamp Alfred: ideaal voor industriële woonkamers

Alfred driepoot staande lamp à €189,-

Een hele mooie vloerlamp is de staande driepootlamp Alfred. Deze lamp heeft een prachtig, robuust en industrieel uiterlijk. De lamp lijkt wel een beetje op een zoeklicht en past daarmee perfect in een stoere en eigentijdse woonkamer. De Alfred staande driepootlampen passen perfect in een moderne interieur met een leren bank, strakke industriële meubelen en stoere, felkleurige of juist zwart-witte schilderijen en decoraties. Naast de uitstraling is een ander groot voordeel van de staande driepootlamp Alfred de grote lamp die erin zit. Daarmee kan een groot oppervlakte, feitelijk de hele woonkamer, beschenen worden. De Alfred vloerlamp is dan ook niet alleen een mooi voorbeeld van een prachtig staaltje interieurdesign, maar ook een handig en efficiënt exemplaar onder de vandaag de dag beschikbare mooie staande driepootlampen.

Alfred driepoot staande lamp à €189,-

Houd je van klassiek en luxueus? Ga dan voor de staande lamp Austin!

Austin staande lamp messing à €119,-

Ben je een echte fan een klassiek ingerichte woonkamer met een luxueuze uitstraling? Dan is de mooie vloerlamp Austin iets voor jou. De Austin is een schitterende, luxueus ogende staande lamp, waarmee je in jouw klassiek ontworpen woonkamer hoe dan ook de show gaat stelen. De lamp is gemaakt van fraai messing materiaal en doet daardoor denken aan de jaren 1960 en 1970. Dus houdt je van klassiek of van retro, dan is de van messing vervaardigde Austin voor jou een absolute aanrader onder de mooie vloerlampen. De Austin is trouwens naast de messing kleur ook verkrijgbaar in groen, zwart, chrome, koper en roze. Hieronder zie je enkele voorbeelden.

Austin staande lamp groen à €119,-
Austin staande lamp koper à €119,-

Chicago vloerlamp: al je van een stoere woonkamer houdt

Chicago vloerlamp groen en messing à €199,-

In de categorie mooie vloerlampen mag zeker de stoere Chicago messing vloerlamp niet ontbreken. De mooie staande lamp Chicago brengt een echte jetset-sfeer in huis en doet een beetje denken aan de pracht en praal van Hollywood. De Chicago is namelijk geïnspireerd op lampen die op de filmset gebruikt worden. Vooral in eigentijdse en industriële inteiruer komt de messing Chicago staande lamp perfect tot zijn recht. De goudfolie die over de lampenkap is aangebracht, zorgt in combinatie met licht voor een fraaie, subtiele goudgloed in de kamer. De kap is rond, waardoor het licht diffuus verspreid wordt en de kamer dus uitstekend wordt verlicht. Ook deze lamp is in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar. Op de bovenstaande afbeelding zie je de groen met messing versie. Daarnaast zijn er verschillende uitvoeringen waaronder ook uitvoeringen in zwart met zilver en zachtgrijs en brons.

Chicago staande lamp zachtgrijs en brons à €199,-

De minimalistisch ontworpen mooie vloerlamp Starkey

Starkey staande lamp à €99,-

Ga je voor een strak, industrieel en modern ontworpen woonkamer, dan kun je het beste kiezen voor een minimalistisch ontworpen vloerlamp. De subtiele en strakke Starkey is dan een goede keuze. Deze staande lamp komt heel puur en bescheiden over. De staander is gemaakt van zwart metaal, met op het einde een prachtige messing fitting met losse lamp erin. Deze topper onder de moderne staande lampen komt overigens ook prachtig uit de verf in een interieur met Scandinavisch design.

Een aandachttrekkende vloerlamp: de Tris staande lamp

Tris staande lamp à €99,-

Houd je ervan om met subtiel uitgekozen accessoires, meubels en voorwerpen de aandacht in het interieur te trekken? Dan moet je zeker de pittoresk ontworpen staande lamp Tris eens goed van dichtbij bekijken. De Tris komt in elk interieurtype tot zijn recht, maar zeker in landelijk-authentieke woonkamers en klassieke interieurs vormt deze lamp een echt pareltje. Niet allen heeft de Tris een grote wauw-factor, de lamp is tevens scherpgeprijsd voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt!

Tris staande lamp à €99,-

Hieronder nog enkele mooie modellen staande lampen van Made.com

Ozzy staande lamp

Ozzy staande lamp à €99,-

Madison driepoot lamp

Madison staande lamp à €119,-

Asher grote houten staande lamp

Asher grote houten staande lamp à €199,-

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
in betweens Previous post Met inbetweens als raamdecoratie zorg je voor privacy en sfeer en licht
Next post Buitenzonwering voor jouw nieuwe woning