Read Time:5 Minute, 0 Second

Heb jij bij het minste doorbreken van de zon ook zo’n zin om je tuin te gaan inrichten? Of dacht je er vorige zomer al aan om je tuinmeubelen te vervangen? Het is nu hét moment om je tuin gezellig in te richten zodat je helemaal klaar bent voor de aankomende lente, zomer en hopelijk een zonnige herfst. Mooie aluminium hoek loungesets voor buiten zijn een ware trend voor deze zomer. Wij gingen voor jou wat rondneuzen bij verschillende producenten en designers. In dit artikel vind je een Top-7, maar laat je niet gek maken. Dit is slechts een kleine greep uit het enorme aanbod en het is vooral een aanzet om je te inspireren en tips te geven. Deze voorbeelden laten je zien hoe één van deze mooie aluminium hoek loungesets er in jouw tuin zouden uit zien.

aluminium hoek loungeset

Waarom kiezen voor aluminium voor je tuinlounge?

Allereerst willen we toch vermelden dat aluminium een prachtig materiaal is voor in de tuin. Het is makkelijk te onderhouden, is een lichtgewicht en het bestaat in elke vorm en stijl. Aluminium is sterk en bovendien duurzaam. Het is bestand tegen UV-stralen, waardoor het zijn kleur behoudt. Het is weerbestendig en roest niet. Mooie aluminium loungesets voor in de tuin doen het dan ook al jarenlang uitstekend. Sommige designers combineren aluminium met hout, andere ontwerpen hun loungeset volledig in aluminium. Smaken verschillen, daar is geen discussie over. Aluminium hoek loungesets bestaan in (bijna) alle mogelijke kleuren, zodat je je mooie aluminium hoek loungeset voor buiten volledig kunt afstemmen op je meubelen in huis, de stijl van je tuin en je accessoires in je tuin. Mooie aluminium hoek loungesets voor in de tuin hebben alle voordelen die tuinsets zouden moeten hebben voor onze hedendaagse levensstijl.

Onze top 7 aluminium hoek loungesets

1. Java hoek loungeset teak – donkergrijs aluminium

mooie aluminium hoek loungesets voor in de tuin
Java hoek loungesetklik hier voor meer info

Aluminium hoek loungesets zijn perfect met hout te combineren. Het versterkt het gevoel dat je midden in de natuur zit. Deze aluminium hoek loungeset voor buiten oogt vrij minimalistisch. Het donkergrijs van het onderstel contrasteert mooi met het teak hout. Door de warme uitstraling van het hout past deze loungeset zowel bij een landelijke als bij een moderne woning.

2. Bellagio Corbara aluminium hoek loungeset

mooie aluminium hoek loungesets voor buiten
Bellagio Corbara hoek loungeset 4-delig klik hier voor meer info

Dé topper qua minimalisme onder de aluminium hoekloungesets voor in de tuin is deze wel. Het strakke design komt bijna neer op een plateau waarop kussens zijn gemonteerd. Dergelijke hoek loungesets voor buiten zijn ideaal bij Scandinavische woningen. Het motto ‘less is more’ is hier zeker van toepassing.

3. Hartman New Jamie Oliver hoek loungeset van aluminium

aluminium hoek loungesets voor in de tuin
Hartman New Jamie Oliver hoek loungeset 4-delig klik hier voor meer info

Dit is één van de meer klassieke maar toch eigentijdse hoek loungesets voor in de tuin. De gebogen vormen van de poten en de rugleuningen vormen een speels contrast met de strakke lijnen van de kussens. Dit mooie stel past uitstekend bij klassieke woningen. De bijpassende tafel geeft een stoere indruk zodat dit design ook bij industriële panden gaat.

4. SUNS Stockholm hoek loungeset voor buiten

aluminium hoek loungeset voor in de tuin
SUNS Stockholm hoek loungeset 4-delig links klik hier voor meer info

In deze loungeset wordt hout met aluminium gecombineerd. Het geeft een stoere toets aan deze aluminium hoek loungeset. De uniek gevormde poten maken dat de zetels bijna zweven. Industrieel, modern, minimalistisch: deze lounge heeft het allemaal.

5. Duke hoek loungeset grijs teakhout

aluminium hoek loungeset voor buiten

Duke hoek loungeset 5-delig grijs teakhout klik hier voor meer info

Dit model is één van de robuustere mooie aluminium hoek loungesets: ideaal voor landelijke en industriële woningen. Grote stoere kussens rusten op naturel houten planken. De strakke lijnen van het aluminium onderstel versterkt deze stoere look. Ook de rugleuningen zijn zodanig uitgevoerd dat ze volledig in deze look passen.

6. Forza Maderno aluminium hoek loungeset voor in de tuin

mooie aluminium hoek loungesets

Forza Maderno hoek loungeset 5-delig klik hier voor meer info

Rechttoe rechtaan is het minste wat men van deze loungeset kan zeggen. Het is één van de strakkere en anderzijds toch stevige uit het aanbod van mooie aluminium hoek loungesets voor buiten. Dit mooie design is perfect geschikt voor moderne en Scandinavische woningen. Het is puur en vormt een echte eyecatcher tussen het groen van je tuin.

7. 4 Seasons Outdoor Premium loungeset – serie VIII

hoek loungesets voor in de tuin

Dit mooie ontwerp valt op door de ronde vormen. Het doet retro aan, met een zeer moderne twist. De gebogen lijnen van de poten komen terug in de armleuningen. Het is een ideaal set voor mensen die van vintage houden.

Creëer je persoonlijke extra woonkamer in je tuin

hoek loungesets voor buiten

Welke kies je nu best uit al die mooie aluminium hoek loungesets voor in de tuin? Om je eigen plekje te creëren hou je best rekening met een aantal elementen. Aluminium hoek loungesets voor in de tuin bestaan in diverse afmetingen. Bekijk bijvoorbeeld het aantal personen die je wilt laten aanzitten. Een ander criterium is of je je loungeset steeds op dezelfde plek wilt laten staan, of wil je je tuinmeubelen flexibel kunnen opstellen? Kies in dit laatste geval voor modulaire meubelen. Denk verder ook aan lockers, bijzettafeltjes of tafeltjes die rechtstreeks aan de loungeset zijn aangehecht. En welke sierkussens zijn er bij je aluminium hoek loungeset voor in de tuin zoals te verkrijgen? Heb je uit één van de vele hoek loungesets voor in de tuin je keuze gemaakt? Ga dan toch eerst maar eens kijken of er gelijkaardige tuintafels en eetstoelen bestaan. Misschien wil je inderdaad later je aluminium hoek loungeset wel uitbreiden met een eethoek? Dit geldt ook voor andere accessoires die je nog graag zou aankopen. Vind je voldoende leuke spullen die bij je favoriete aluminium hoek loungeset voor in de tuin passen? Uiteindelijk is het de bedoeling dat je dezelfde gezellige sfeer creëert die je binnen in je woning ervaart. Hoek loungesets voor buiten zijn hierbij een geweldige hulp. Zo kun jij voluit van het buitenleven kunnen genieten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor een moderne tuin!
betongaas in je interieur Next post Betongaas in je interieur, voor de enige echte industriële look