Read Time:2 Minute, 32 Second

Mollen in de tuin: een vervelend probleemmollen

Iedereen heeft er wel eens te maken mee gehad: molshopen en mollen in de tuin. Mollen zijn vriendelijk dieren die geen mens kwaad doen en die zich het liefst bezighouden met het graven van diverse gangen onder de grond. Dit klink allemaal erg onschuldig en dat is het ook, maar hoe vervelend is het als één van zijn gangen uitmondt in je tuin waardoor de schade niet te overzien is. Het gazon gaat eraan en planten worden verwoest. Je ben op zoek naar een manier om de mollen te bestrijden zodat je ook weer op een normale manier kan genieten van je tuin zonder molshopen. Maar hoe doe je dat nou?

Hoe een mol bestrijden niet moet

Vele mensen denken zich er makkelijk vanaf te maken door het inzetten van verkeerde middelen tegen de mollen in de tuin. Het is begrijpelijk dat het probleem erg vervelend is, maar je dient wel rekening te houden met verschillende factoren. Een mol bestrijden doe je bijvoorbeeld niet met dieronvriendelijke middelen waardoor de dier overlijdt. Daarnaast is het gebruik van chemische middelen niet aan te raden omdat dit gif zich verspreidt tot in het drinkwater onder de grond. Dit kan niet alleen schadelijk zijn voor uw eigen gezondheid maar ook voor de gezondheid van anderen. Chemische stoffen worden enkel gebruikt wanneer er sprake is van een overvloed aan mollen in de tuin. Deze chemische stoffen worden dan gebruikt door professionals. Sommige mensen maken daarbij ook gebruik van zwavelpatronen tegen mollen. Kijk hiermee uit want zwavelpatronen kunnen brandwonden opleveren.

Hoe een mol bestrijden wel moetmollen bestrijden

Er zijn verschillende middelen beschikbaar tegen mollen in de tuin. Met bijvoorbeeld een speciaal mollengaas dat je onder je gazon kunt leggen, zorg je ervoor dat mollen geen molshopen kunnen maken en dat je gazon netjes en ongeroerd blijft. Door middel van een mollenkoker vang je de mollen op in de koker waarna je ze weer buiten je tuin vrij kunt laten. Dit is een zeer diervriendelijke manier en ook jijzelf bent van het probleem af. Het is natuurlijk ook mogelijk om de mollen te verjagen door middel van een apparaatje dat ultrasoon geluid uitzendt. Dit ultrasone geluid zorgt ervoor dat de mollen op een diervriendelijke manier worden verjaagd. De diertjes kunnen het ultrasone geluid namelijk niet verdragen. Carbid is ook een doeltreffend middel tegen mollen. De mollen kunnen de geur van carbid absoluut niet verdragen. Het middel werkt het beste als je een blokje carbid dichtbij de hoofdingang van de molshoop legt.

Een mollen vrije tuin

Door de mollen op een effectieve manier te bestrijden, kan je ervoor zorgen dat je tuin er weer mooi uit komt te zien. De meeste middelen werken effectief en zorgen er tevens voor dat de mollen niet meer terugkomen in de tuin. Mocht het desondanks toch zijn dat de mollen terug komen of je last hebt van meerdere mollen in de tuin, dan kan je ervoor kiezen om een professional op dit gebied in te huren die vaak gebruik maakt van meer effectievere middelen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Slim geld overhouden aan je energie, internet, bellen en televisierekening
Next post Lounge fauteuil kopen? Wat zijn bekende modellen?