Read Time:2 Minute, 6 Second

Hoewel grind op het eerste gezicht misschien saai mag lijken, biedt het wel degelijk heel wat mogelijkheden en voordelen. Zo is grind het ideale middel om een tuin een moderne, strakke look te geven. Hoe je grind precies moet gebruiken om zo’n effect te verkrijgen, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. Het volgende overzicht helpt je dan ook het beste te halen uit je tuin, en dat door middel van grind!

Bron afbeelding: Grind-split.nl

Hoe grind gebruiken voor een moderne tuin

Grind is een relatief eenvoudig materiaal waarmee heel wat gedaan kan worden. Steeds meer woningen kiezen voor een moderne inrichting, en daarbij komt natuurlijk ook dat de tuin een beetje in dezelfde stijl moet worden aangelegd. Grind kan daar op de volgende manieren bij helpen:

  1. Op de oprit

Een van de beste manieren om grind te gebruiken bij een moderne voortuin is door het te gebruiken als oprit. Dit is vooral handig bij woningen die een moderne look willen verkrijgen, zonder dat het saai wordt. De structuur en kleur van grind voegt immers ook  een natuurlijke indruk aan de tuin toe.

  1. Beach pebbles als bestrating gebruiken

Wil je het leuker maken om door je tuin te wandelen? Dan is grind, zoals beach pebbles, het ideale materiaal om een weggetje te maken door het groen. Op die manier blijft je moderne tuin toch een beetje avontuurlijk, en daarbij wordt het groen van de beplanting en bomen afgewisseld met het grijs of wit van de steentjes.

  1. Rondom bloemperken

Groen maakt een belangrijk deel uit van de tuin, dat is zeker. Het is echter belangrijk dat je de orde behoudt, aangezien een teveel aan groen er al snel voor zorgt dat de tuin er chaotisch en verwilderd uitziet. Door steentjes om plant- en bloemenperken heen te leggen maak je een duidelijke scheiding tussen bewandelbaar en niet bewandelbaar. Ook zorgt het gewoon voor een leuk kleurcontrast in de tuin!

Bron afbeelding: Grind-split.nl

Een moderne tuin creëren – grindsteen is je beste vriend

De moderne tuin wordt steeds populairder bij huishoudens, en zelfs bedrijven kiezen er vaker voor dan ooit. Het is een kwestie van op zoek te gaan naar de beste hulpmiddelen die dat mede mogelijk maken, en grindsteen is daar één van. Gebruik bovenstaande tips om grind optimaal toe te passen in je tuin, en zowel de gezelligheid als de uitstraling van de tuin zullen er alleen maar op vooruit gaan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waarom kunstgras in de tuin nemen?
Next post Het is nu dan echt tijd voor die tuin…..