Read Time:2 Minute, 43 Second

Het is al langer een trend in de binnenhuisinrichting om elke kamer volledig te benutten en zo optimaal gebruik te maken van alle beschikbare ruimte. Zo bestaan er bijvoorbeeld lampen die in het bovenste deel van een boekenkast zijn verwerkt, zodat de ruimte onder de lamp niet onbenut blijft. Met een multifunctionele hanglamp kan je ook de ruimte bóven de lamp gebruiken. Uiteraard is niet elke hanglamp hiervoor geschikt. Ideaal is een hanglamp met een groot vlak waar aan de onderzijde lampen in zijn verwerkt en waarbij de bovenzijde benut kan worden als plank om spullen op te plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de bij Goossenswonen.nl verkrijgbare zogeheten ‘Hanglamp Vorm’. Deze hanglamp kent een stevig, metalen blok waar aan de onderkant drie kantelbare spots in zijn verwerkt. De meer dan een meter brede bovenkant van dit blok is ideaal om boeken of andere spullen op te plaatsen.

Multifunctionele hanglamp in de eetkamer

Een veelvoorkomend probleem in de eetkamer is dat je hier meer spullen dan ruimte hebt. Uiteraard kan je de spullen opbergen in een kast, maar het is prettiger wanneer je de spullen altijd binnen handbereik hebt. Een hanglamp met een stevige plank om spullen op te stallen is dan ideaal. Zo kan je hier bijvoorbeeld kruiden kwijt, maar ook kookboeken, servies of bestek kan op de plank worden geplaatst. Zo is het nooit meer nodig om naar een keukenkast te lopen wanneer je tijdens een maaltijd een extra lepel, peper en zout of een bepaald kruid nodig hebt.

hanglamp

Een hanglamp met vele functies in de woonkamer

In de woonkamer kan zich uiteraard eveneens het probleem van ruimtegebrek voordoen. Wanneer je bijvoorbeeld graag op de sofa een goed glas wijn drinkt, dan is het ideaal om jouw favoriete flessen en wijnglazen altijd in je nabijheid te hebben. Door je volledige wijnuitrusting op de plank van de hanglamp te plaatsen, kan je hier altijd eenvoudig bij. Lees je liever een goed boek in de woonkamer? Gebruik het blok van de hanglamp dan als boekenplank voor je favoriete literatuur die je altijd binnen handbereik wil hebben.

Een hanglamp voor extra frisse lucht in huis

Waarom zou je een dure elektrische luchtverfrisser kopen wanneer plantjes de lucht in je woning net zo effectief schoon kunnen houden? Een probleem waar je hierbij tegenaan kunt lopen, is dat je geen ruimte in je huis hebt voor de planten. Een lamp met een stevig blok biedt dan uitkomst. Je kunt op een grote plank al snel meer dan tien kleine plantjes kwijt. Het is bovendien heel eenvoudig om de op deze plek gestalde plantjes van water te voorzien.

Een hanglamp met decoratieve nevenfunctie

De extra functie van een hanglamp, naast het zorgen voor verlichting, hoeft uiteraard niet praktisch te zijn, maar kan ook decoratief van aard zijn. Zo is de stevige plank van een multifunctionele hanglamp bijvoorbeeld een ideale plek om woonaccessoires op uit te stallen. Je kunt de plank bijvoorbeeld gebruiken om hier kaarsen op te plaatsen die voor een romantische sfeer zorgen, maar de ruimte kan ook op fraaie wijze worden opgevuld met meerdere versierde vazen die zijn gevuld met enkele mooie bossen bloemen. Op deze manier wordt de hanglamp gepromoveerd van eenvoudige verlichting tot de absolute blikvanger van de eet-, woon- of slaapkamer.    

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Rolgordijnen zijn perfect om je slaapkamer te verduisteren
Next post De vijf beste interieur apps van dit moment