Read Time:2 Minute, 12 Second

De laatste jaren zien we de trend om de natuur volop in ons huis en ook in onze tuin terug te laten komen. We zijn afgestapt van betonnen bestratingen en kunststof meubelen. We gaan meer en meer voor natuurlijke materialen. We willen gezelligheid en sfeer brengen. Hout is daarvoor een ideaal materiaal! Hier geven wij jou een paar tips om je tuin stijlvol in te richten door middel van hout.

houten pad

Tip 1: Het terras

Voor het terras kan je houten terrastegels kopen. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een vlakke ondergrond. Ze brengen sfeer en zijn warm om met blote voeten op te lopen. Heb je een groter budget, dan kan je kiezen voor vlonderhout. Dit zijn grotere planken: duurder maar chiquer!

Tip 2: De schutting

Betonnen afsluitingen zijn voorbijgestreefd. Heggen zijn dan weer een karwei qua onderhoud. Een schutting in hout geeft een warme indruk aan de tuin. Bovendien kan je die zo ontwerpen dat je er plantenbakjes kan tegen hangen. Dit geeft extra mogelijkheden voor je groene vingers. Verschillende soorten tuinhout, zoals schuttingen of terrastegels, kun je vinden bij Praxis.

Tip 3: De verticale tuin

Bezit je een kleine tuin en wil je toch volop genieten? Dan kan een verticale tuin heel nuttig zijn. Plaats een aantal pallets op hun zijkant of stapel ze op mekaar. Hierin verwerk je grote plantenbakken. Je creëert hiermee een groter oppervlak voor je groene vingers. Ben je creatief? Dan kun je het ook helemaal zelf maken van planken hout.

verticale tuin

Tip 4: Paadjes en bruggetjes

Heb je nog wat extra balken over van een vroegere klus? Die kunnen goed van pas komen voor een paadje. Leg ze in de lengte tegen mekaar, graaf ze een beetje in en voeg eventueel wat grind toe om op te vullen. Je hebt hiermee een natuurlijk uitziend paadje. Voor wie van bruggetjes houdt en wat handig is, kan hetzelfde systeem toepassen. Het hoeft er zelfs niet allemaal zo piekfijn afgewerkt uit te zien. Laat het wat natuurlijk overkomen.

Tip 5: Plantenbakken

Hout komt heel goed van pas als je de tuin wat wil aankleden. Mobiele plantenbakken doen het altijd goed: je kan ze plaatsen waar je wil. Zelf een plantenbak maken van wat steigerhout is heus niet moeilijk. Ga naar een winkel zoals de Praxis, waar ze een ruime keus in steigerhout hebben. Koop de planken die jij het mooist vindt. Creëer een vierkante of rechthoekige bak op pootjes en je bent klaar. Je kan deze gebruiken voor bloemen, maar evengoed om een moestuintje te creëren. Handig is dat je je niet zo hoeft te bukken en de bakken staan heel leuk!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Slaapkamer in Scandinavische stijl
Next post Woontrends voor het voorjaar van 2016