Read Time:2 Minute, 55 Second

Door de isolatie in je huis te verbeteren, kun je je energierekening verlagen en geld besparen. In sommige gevallen is het het beste om een professional laten komen, voor bijvoorbeeld muurisolatie. Echter, als je op zoek bent naar manieren om de energiekosten te verlagen zonder veel kosten te moeten maken, helpen wij je. We hebben enkele betaalbare doe-het-zelf-isolatie-ideeën gevonden om jouw energierekening te verlagen, en wie wil dat nu niet in deze tijd!

Maak een deurslang

Een deurslang is een van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om je huis beter te isoleren. Door de kier onder je deur af te dichten, voorkom je dat koude lucht in de winter naar binnen sijpelt. Het enige wat je hoeft te doen is de deurslang op de grond te leggen en je bent klaar. Je kunt deurslangen kopen, maar wat is daar de lol aan? Je kunt er zelf een maken met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het enige wat je nodig hebt is wat stof (gerecyclede oude kleren zijn prima) en wat droge bonen of rijst. 

Onderzoek de ventilatieopeningen

Je denkt waarschijnlijk dat jouw huis van buitenaf is afgesloten. Maar dat is misschien niet het geval. Er zijn veel kleine plekjes waar lucht kan lekken, waardoor je energierekening stijgt. Een veel voorkomende plek is rond de ventilatieopeningen in de wasruimte en badkamer.

Ga je huis uit en neem daarom een ​​kijkje. Je zou moeten kunnen zien of de opening waar de ventilatieopeningen uitkomen, is afgedicht of niet. Als dit niet het geval is, hoef je je geen zorgen te maken, want er is een gemakkelijke oplossing. Koop wat siliconenkit en sluit die tochtplekken af en begin direct geld te besparen.

Hang zware gordijnen op

We verliezen veel warmte door onze ramen, vooral als je oudere, minder energiezuinige ramen in huis hebt. Als je het je echter nog niet kunt veroorloven om te upgraden naar energiezuinigere ramen, wanhoop dan niet. Er zijn andere manieren om die ramen te isoleren om zo te kunnen besparen op de energierekening.

Een stijlvolle manier om de kostbare warmte in huis te houden, is door zware gordijnen voor je ramen te hangen. De stof blokkeert de warmteoverdracht tussen binnen en buiten, net als extra ruiten. Op zonnige dagen wil je je gordijnen openen om het licht binnen te laten, want het zonlicht kan je huis helpen met het passief opwarmen met gratis zonne-energie. Gordijnen zijn er niet alleen om warm te blijven in de winter. Ze kunnen ook helpen de zon te blokkeren en de kamers in de zomer koeler te houden.

Raamfolie aanbrengen

Als gordijnen niet jouw ding zijn, is raamfolie een andere optie die je kan helpen om je ramen beter te isoleren. Je zou misschien niet denken dat een dun laagje plastic een groot verschil kan maken, maar dat doet het wel. Raamfolie is een geweldige manier om je ramen beter te isoleren.

Het enige dat je hoeft te doen om de raamfolie aan te brengen, is deze eenvoudig op het raam te plakken. Hoe gemakkelijk is dat? Door de folie aan te brengen, voeg je eigenlijk een extra isolatielaag toe, in wezen een raam met enkel glas en dubbele beglazing, maar dit alles tegen lagere kosten dan het daadwerkelijk installeren van nieuwe ramen. Net als gordijnen werkt raamfolie zowel in de zomer als in de winter om de energiekosten te verlagen. Maar omdat het in verschillende opties verkrijgbaar is, kun je beslissen hoeveel licht je wil binnenlaten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zuinig omgaan met wasmachine Previous post 5x tips om energie te besparen met wasmachine en droger
gevel woning Next post <strong>Het aanzicht van je woning verbeteren; zo doe je dat!</strong>