Read Time:2 Minute, 8 Second
Er gaat niets boven een eigen huis. Op een eigen huis met een leuke tuin na uiteraard. Vooral tuinen aan de achterzijde van het huis zijn een heerlijke optie. Je kunt de tuin gebruiken om wat groenten te verbouwen, je kunt er een compleet speelpark van maken voor je kinderen of je kunt de tuin zo inrichten dat het een compleet paradijs wordt voor jezelf en je gezin. Om je een handje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

Houd het onderhoud eenvoudig

Een paradijs maken van je tuin klinkt als een uitdaging, maar de echte uitdaging begint pas wanneer er onderhoud gepleegd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het grasmaaien rond alle parasolvoeten en plantenbakken. Probeer daarom zoveel mogelijk te werken in clusters, zodat het onderhoud gewoon gemakkelijk blijft. Door gebruik te maken van zweefparasols wordt dit overigens nog veel makkelijker. De zweefparasols kunnen namelijk gewoon een voet hebben aan de zijkant van de tuin. Bij het grasmaaien hoef je de parasol dus niet eens weg te halen.

Denk aan schaduw én zon

Op het heetst van de dag wil je graag in de schaduw kunnen zitten. Maar wanneer het afgekoeld is, dan is de avondzon juist ideaal. Zorg daarom voor een flexibele opstelling. Een schommelbank zou bijvoorbeeld altijd in de zon moeten staan, met de mogelijkheid om er een parasol boven te zetten. Zo kun je zelf bepalen of je in de zon wilt zitten op de schommelbank of niet. Bij de tuinstoelen is dit minder belangrijk. Deze zijn namelijk veel makkelijker te verplaatsen wanneer de zon gedurende de dag gedraaid is.

Houd rekening met visite

Je zal niet de eerste persoon zijn die een compleet paradijs van de tuin maakt en waar vervolgens geen gasten kunnen komen voor een barbecue. Het lijkt logisch om uit te gaan van het aantal mensen in je eigen gezin, maar zorg er ook voor dat er meer stoelen of tafels geplaatst kunnen worden op het moment dat er wel bezoek komt. Op die manier kan iedereen een plekje krijgen en genieten van jouw geweldig tuin.

Denk aan de privacy

Privacy is van groot belang wanneer je echt wilt ontspannen in je tuin. Je kunt altijd gebruikmaken van schuttingen, maar door ook gebruik te maken van planten en struiken kun je het gevoel van privacy verhogen zonder dat je het idee hebt dat je in een afgesloten ruimte zit. Lekker voor heel het gezin, met de privacy die je wilt zonder in te leveren op het idee van het paradijs in je achtertuin!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Heerlijke dekbedden voor jouw slaapkamer
Aluminium loungesets Next post Lekker zitten in de tuin doe je in een lekkere loungeset