Read Time:2 Minute, 34 Second

De zomer met de zonnige, lange dagen en warm weer hebben we gedag gezegd. De dagen vullen zich niet meer met barbecues buiten, maar met gezellige dagen binnen. Tijd voor de herfst en de winter. Tijd voor warme chocolademelk en kaarsjes. Tijd voor een warme en gemoedelijke sfeer binnenshuis, tijdens de feestdagen en een koude regenachtige zondag. Maar hoe creëer je nu die heerlijke warme huislijke sfeer, die de winter een feest op zich maakt? Hieronder een aantal tips om van jouw huis dé plek te maken waar je jouw familieleden en vrienden uitnodigt in de winter en tijdens de feestdagen.

Haal de warmte van het vuur in huis

De meest gezellige warmte in huis wordt gecreëerd door vuur. Het geeft naast fysieke warmte ook een erg aangename sfeer. Misschien heb je een kachel in huis? Besteed eens een middagje aan dit eeuwenoude gebruik van een vuurtje stoken in huis. Verwijder alle as, poets het glazen deurtje (als dit erin zit) zodat jullie het vuur goed kunnen bekijken en zorg voor een mooi stapeltje haardhout van Berdihaardhout.nl naast de kachel. Dit oogt knus en je hoeft het huis niet meer uit om een extra blok hout op het vuur te leggen. Heb je geen kachel? Haal de warmte van het vuur dan in huis met kaarsen. Deze kun je in de kleuren kiezen die passen bij jouw interieur, of warme winterkleuren, zoals donkerrood, crème en groen tijdens de feestdagen. Je mag best een beetje overdrijven, kaarsen zijn er nooit te veel.

Tijd voor een goed boek en gezelschap

Creëer gezellige plekjes in de kamer, waarbij het genieten van het binnen-zijn centraal staat. Een lekkere stoel bijvoorbeeld in de hoek met een zacht kussen en een leuk sfeerlampje. Een tafeltje naast de stoel met een stapeltje boeken maakt het een gezellig leeshoekje, waar je heerlijk kunt genieten van een warme kop chocolademelk en een goed boek. Richt de zithoek met de bank zo in dat deze gefocust is rondom de kachel. Of plaats de meubels zo, dat je elkaar aankijkt tijdens de feestdagen, in plaats van naar de televisie.

Op de bank met een fijne deken

Haal warme stoffen in huis die je uitnodigen lekker te zitten. Zo kun je kiezen voor een dik tapijt, een lekkere warme deken over de bank, waar je onder kunt zitten op een koude zondag en kussens met een zachte stof. ‘Koude’ meubels van bijvoorbeeld hout of kunststof kun je bedekken met een schapenvel, dat voor een ultieme warme wintersfeer zorgt!

Schoenen uit en genieten van een warme appeltaart

Ten slotte zijn er verschillende gebruiken die echt bij de winter horen en voor een huislijke sfeer zorgen. Geen schoenen in de woonkamer bijvoorbeeld. Zorg voor genoeg pantoffels, ook voor de gasten tijdens de feestdagen. Het nodigt meer uit de benen op te trekken op die lekkere stoel, en het houdt het huis (en dat gezellige dikke tapijt) schoon van modder. Daarnaast hoort koken ook bij de winter. Zoek leuke gerechten op zoals een winterse appeltaart met kaneel, of warme wijn voor heerlijke winterse geuren in huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kamerverhuur: waar moet je je aan houden?
Next post 6 tips voor het kiezen van de juiste cv ketel