Read Time:2 Minute, 31 Second

Met het klimmen der jaren en naarmate u ouder wordt, komen ook de eerste gezondheidsklachten. Gezond oud worden is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar ook als u nog wel helemaal gezond bent, kunt u last krijgen van de nodige ouderdomsklachten. Het gaat dan vooral om de spieren, gewrichten en de botten die pijnlijk kunnen worden. Dit kan hinderlijke gevolgen hebben. Met name het lopen gaat dan wat moeilijker. En als u dan in de benen bent gekomen zal het allemaal wat trager gaan. Ouderdomsklachten kunnen ouderen aan huis gekluisterd houden. Niet voor niets is eenzaamheid ouderen in Nederland erg hoog. Veel ouderen kunnen niet gemakkelijk meer de deur uit en zelfs in hun eigen woning lijken zij niet meer overal te kunnen komen.

Gevolgen van ouder worden en uw huis

Het slecht ter been zijn kan ook voor u thuis voor de nodige problemen zorgen. Misschien moet u binnenshuis wel met een rollator lopen. In dat geval is het nodig dat u genoeg ruimte creëert, zodat u overal met uw rollator kunt komen. Maar het grootste probleem wat de meeste ouderen zullen ondervinden is het gebruik van de trap. De trap links laten liggen gaat niet, want op de bovenverdieping heeft u waarschijnlijk uw slaapkamer en uw badkamer gevestigd. U bent dus genoodzaakt om de trap op te gaan. De meeste mensen willen het liefste thuis blijven wonen, dus verhuizen zal geen optie zijn. Een mogelijkheid is dan om ook daadwerkelijk de trap te vermijden. Maar dit houdt wel in dat u uw bed naar beneden moet halen en eventueel nog moet verbouwen om de badkamer beneden te krijgen. Heeft u daar de ruimte voor op de benedenverdieping? En ook het budget is natuurlijk belangrijk

Een traplift is de oplossing

Hoewel een trap op oudere leeftijd een groot probleem lijkt te zijn, is er een relatief eenvoudige oplossing. Met een traplift kunt u namelijk wel weer gemakkelijk op de bovenverdieping komen en dat zonder dat u enige moeite hoeft te doen. De traplift bestaat uit een rail die aan de zijkant van de trap wordt gemonteerd. Hierop zit een motortje met daarom een stoel. U hoeft enkel nog maar op de stoel te zitten en de knop te bedienen om naar boven of naar beneden te gaan. In principe kan een traplift overal worden geïnstalleerd. Op een rechte trap, een trap met een bocht en zelfs op een trap met meerdere bochten.

Een reeds gebruikte traplift

Een splinternieuwe traplift is natuurlijk geen kleine investering. Al zal dit zeker de moeite waard zijn, want u kunt gewoon thuis blijven wonen en van uw bovenverdieping gebruik blijven maken. Maar een tweedehands traplift is ook zeker het overwegen waard. Een dergelijke traplift wordt vaak verwijderd uit woningen die er geen meer nodig hebben. Vervolgens worden ze helemaal opgeknapt en is de traplift weer als nieuw. Welke soort u ook neemt, een traplift is absoluut de moeite waard als u slecht ter been bent.            

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwbouw huis gekocht Previous post Nieuwbouw huis gekocht? Stappenplan voor de inrichting!
de tuin klaar maken voor de zomer Next post Maak je tuin zomerklaar in een paar makkelijke stappen