Read Time:3 Minute, 12 Second

Vind een goedkope loungeset met deze tips

Wil je beter buiten wonen dankzij een goedkope loungeset? Een loungeset is een set meubels voor in je tuin of op je balkon. Vaak bestaat hij uit banken, stoelen, bedden en een tafel. Daarin kan je bij lekker weer alles doe wat je normaal binnen zou doen. Werken, eten, kletsen, wakker worden, borrelen, zonnen – in een loungeset kan je genieten. De meubels zijn heerlijk zacht en comfortabel, en ze zijn ontworpen om jaren intensief gebruik  aan te kunnen. De meubels zijn weatherproof en kunnen dus buiten blijven staan, zodat je bij elk uurtje lekker weer kan genieten van de zon en het buitenleven. Loungesets zijn beschikbaar in veel verschillende aantrekkelijke stijlen en samenstellingen. In dit artikel lees je wat de opties zijn en hoe je het meeste haalt uit de aankoop van een loungeset.


Een goedkope loungeset die toch mooi is

Om je loungeset extra aantrekkelijk te maken kies je de stijl die bij jouw leven past. Bestel bijvoorbeeld een set gebaseerd op Scandinavisch design, met minimalistische aankleding en zachte kleuren. Een ruige outdoor look van natuurlijk hout is ook een optie, net als een landelijke loungeset van gevlochten wicker. Is dit allemaal niks voor jou? Misschien voel je meer voor een straklijnige moderne set met zwarte of crème kussen, vervaardigd van kunststof en aluminium. Of als dit juist te tam voor je is kan je zelf een bohemien loungeset samenstellen uit verschillende stijlen meubelen en kussens.  Dit zijn bij lange na niet de enige soorten loungesets in de handel. Uiteindelijk zijn de meubelen die kiest, en de accessoires waarmee je het geheel af maakt, alleen beperkt door de hoeveelheid geld die je aan je zithoek in de buitenlucht wilt uitgeven. Wil je een goedkope loungeset, dan kies je minder toevoegingen.

Alle opties voor je loungeset

Hoe ziet een loungeset er nou eigenlijk uit? Een goedkope loungeset bestaat uit een bank en stoelen die meestal rond een tafel gezet worden. Bij een duurdere loungeset in de winkel vinden we vaak deze onderdelen terug.

  • Een loungebed. Geen bank, geen sofa: een echt bed. Je kunt erop zonnen, lezen en vooral: ultiem ontspannen. Rek je compleet uit en geniet van de wind en de bloemgeuren buiten. Fantaseer over een vakantie in de toekomst. Sluit je je ogen, wees dan niet bang om in slaap te vallen – deze bank is een uitstekende plek voor een dutje.
  • Een lounge zitzak is eigenlijk een stoel met veel meer comfort dan een normale tuinstoel. Deze zitzak maakt dat ruimschoots goed door je alle ruimte en zachtheid te geven die een stoel mist. Misschien wel het meest comfortabele onderdeel van de set.
  • De stijlvolle banken en stoelen van een loungeset bieden plaats aan je gezin en kennissen en zijn gemaakt om lang mee te gaan en mooi te blijven.
  • Het geheel wordt compleet gemaakt door een terrastafel, een lage tafel waar je je drankje, boek of iPad kwijt kunt. Of maak de set helemaal af met een windlicht of kunstobject.

Goed materiaal betekent een lange levensduur

In Nederland en België moeten loungesets tegen veel verschillende weersomstandigheden kunnen. Felle zon in de zomer, vorst in de winter, fikse neerslag met een beetje pech in alle seizoenen. Toch mogen de meubels niet nat blijven of gaat rotten. Om daaraan tegemoet te komen worden de sets gemaakt van een onderwerk van weersbestendig materiaal. Afhankelijk van het model is dat kunststof, aluminium, of geïmpregneerd of thermisch verhit hout. De kussens moeten het liefst door en door geweven zijn, en de beste kussens worden gemaakt met een cover van polyethyleen of polyetheen. Hoeveel een bepaalde set kost geeft ook vaak een indicatie van de waarde ervan: een goedkope loungeset valt dan wel niet meteen uit elkaar, maar gaat na een paar jaar wel slijtplekken vertonen. De duurdere sets gaan heel veel in uitstekende conditie mee.  

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hou jij ook van warme voetjes binnenshuis?
Next post De Bohemian woonstijl