Read Time:2 Minute, 54 Second

Lounge fauteuil kopen? Wat zijn bekende modellen?

Wil je jouw woonkamer uitbreiden met een nieuwe stoel en wil je een loungefauteuil kopen? Lees dan meer over deze stoel in dit artikel. Op deze pagina lees je niet alleen wat een lounge fauteuil is, maar ook welke bekende modellen lounge fauteuils er zijn en hoe je geld kunt besparen bij het aanschaffen van een nieuwe lounge fauteuil.

lounge fauteuil kopen

Een lounge fauteuil: een korte kennismaking

loungefauteuil zonder armleuning
FLAMANT FAUTEUIL DOBBS à €1.490

Een lounge fauteuil is een comfortabele stoel die doorgaans in de woonkamer gebruikt wordt om een prettige zithoek te creëren. Het is een stijlvolle stoel, die je bij de bank neer kunt zetten om een mooie en tegelijkertijd comfortabele en gezellige zithoek te maken in huis. Sommige lounge fauteuils worden geleverd met een extra voetstuk om de voeten op te leggen als je onderuit gezakt zit, maar er zijn ook lounge fauteuils zonder voetstuk.

De bekendste modellen lounge fauteuils

Ga je een  lounge fauteuil kopen, dan kun je uit diverse modellen fauteuils kiezen. Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden die je hebt bij het aanschaffen van een nieuwe fauteuil voor in de woonkamer, worden de bekendste modellen fauteuils in onderstaande alinea’s beschreven.

Fauteuil zonder leuning

lounge fauteuil
FAUTEUIL NOVELLO à €899,-

Vind je het niet prettig als een lounge stoel een leuning heeft, omdat dit je beperkt bij het comfortabel zitten in de stoel? Dan kun je
een fauteuil zonder leuning aanschaffen. Deze stoel is niet alleen veelzijdig door het ontbreken van een leuning, maar ziet er bovendien strak uit.

Fauteuil met leuning

Wil je wel een stoel met leuning aanschaffen, dan kies je voor de fauteuil met leuning. Door de leuning kun je in iets minder afwijkende houdingen in de stoel zitten, maar geeft de stoel wel meer steun. Zeker als je soms moeite hebt om op te staan uit de stoel, is het aanschaffen van een fauteuil met leuning een aanrader.

De ‘egg chair’ fauteuil

De ‘egg chair’ fauteuil is een uniek model van de fauteuil die je steeds meer terugziet in de woonwinkels. De reden dat deze fauteuil een ‘egg chair’ wordt genoemd, heeft te maken met de vorm van de stoel die een beetje op een ei lijkt. De stoel heeft een hoge leuning en valt helemaal om je heen, waardoor het net lijkt alsof je in een warm en beschermend ei zit als je in de stoel plaatsneemt.

egg chair
HK LIVING FAUTEUIL EGG à €395

De ‘butterfly’ fauteuil

Een ander populair model van de fauteuil, is de ‘butterfly’ fauteuil. Deze stoel wordt zo genoemd omdat de vorm van de stoel een beetje op de vorm van een vlinder lijkt, met een bredere onderkant en een iets smallere onderkant die aan elkaar verbonden zijn met een smal lijfje. De stoel ziet er stijlvol uit, maar is bovendien erg comfortabel.

Geld besparen op een lounge fauteuil? Zo doe je dat

Ga jij een lounge fauteuil kopen en heb je te maken met een bepaald budget waar je niet overheen wil gaan? Dan raden wij je aan om geen designer item van de fauteuil aan te schaffen, maar te investeren in een kopie van een designer fauteuil. Door een kopie aan te schaffen krijg je alsnog een op en top trendy model, maar wel voor de helft voor het geld of zelfs minder.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Mollen in de tuin? Hoe kun je deze het beste bestrijden.
Next post Het verticuteren van gazon: tips & tricks