Read Time:4 Minute, 51 Second

Lockerkasten stonden oorspronkelijk in de kleedkamers van fabrieken, klinieken en scholen. Lockerkasten werden in het begin dan ook vooral in industriële panden geplaatst. Maar ze zijn zo leuk en mooi, en vooral origineel, dat ze ook in andere stijlen hun weg gevonden hebben. Ben jij ook zo gek van een lockerkast? Kijk hier dan even waar je deze in jouw woning kunt plaatsen. Kun je een mooie tweedehandse lockerkast op de kop tikken , maar heb je hier juist even geen ruimte voor? Dan kan een opslagruimte in Amsterdam goed uitkomen. Bij Inboxstorage kunnen ze jouw lockerkast of andere spullen zelfs thuis ophalen, opslaan en ook weer leveren op de door jouw aangegeven plek.

lockerkast van metaal
Locker kluiskast à € 399,99
lockerkast metaal
Locker kluiskast à € 399,99

Kies je voor een lockerkast van metaal…

De meeste lockerkasten zijn vervaardigd in metaal. Ze zijn sterk, degelijk en ogen heel stoer. Bekijk bijvoorbeeld de Locker kluiskast metaal. Je kunt kiezen tussen een donkere of een lichte uitvoering. Zij past perfect in bijvoorbeeld de kinderkamer, waar ze een echte eyecatcher is. Of kijk eens naar het grijze metalen nachtkastje Woood Max. Dit is een kleine lockerkast van metaal die er best wel mag wezen: eenvoudig en stoer tegelijk.

lockerkast nachtkastje
Woood Max nachtkastje per stuk €99,-
houten lockerkast
One World Interiors Factory Lockerkast à 289,00

… of voor een lockerkast van hout?

Houten lockerkasten kom je niet zo vaak tegen. Het zijn unieke stukken die zowel robuust als elegant kunnen ogen. Een heel stoere houten lockerkast is bijvoorbeeld de One World Interiors Factory lockerkast. Deze lockerkast van hout ziet eruit alsof ze al heel wat heeft meegemaakt. Dat maakt ze juist ook zo mooi! Daarnaast heb je fijnere uitvoeringen bij de lockerkasten van hout. Bekijk bijvoorbeeld de d-Bodhi Fendi lijn: dit is een combinatie tussen metaal en hout. Deze lockerkast heeft een zeer warme uitstraling. Wil je een fijne kast die volledig van hout is? Kies dan bijvoorbeeld voor de Woood Max lockerkast. Je hebt hier de keuze tussen een lockerkast met deurtjes en een lockerkast met laden.

lockerkast hout met staal
d-Bodhi Fendy Lockerkast met 9 deurtjes à € 1.699,00
lockerkast
d-Bodhi Fendy houten lockerkast met 2 deuren à € 1.199,00

Wood Max Lockerkasten

lockerkast van hout
Woood Max Lockerkast met kleplades à € 299,00
lockerkast hout
Woood Max Grijze lockerkast 3-deurs à €599,-

Lockerkasten passen in elke stijl

Een robuuste houten lockerkast past bij landelijke en industriële woningen. Daar sluit ze perfect aan bij andere stoere, eventueel gerecupereerde, houten meubelen en accessoires. Een strakke metalen lockerkast in wit of licht grijs is uiterst geschikt voor een moderne, Scandinavische of futuristische woning. De Timzowood Living lange lockerkast in witte uitvoering past mooi bij een vintage of een Scandinavische inrichting. De grijze variant van deze kast is dan weer eerder geschikt voor een landelijke woning. En tot slot mogen we gerust stellen dat lockerkasten uitstekend bij een vintage interieur gaan. Ze zijn immers pure nostalgie!

lange lockerkast
Timzowood Living Lockerkast à €749,-
landelijke lockerkast
Timzowood Living Lange Lockerkast à €698,-

Hout bij traditioneel en metaal bij modern?

Je zou bijna automatisch denken dat een metalen lockerkast bij een modern interieur, en een lockerkast van hout bij een traditioneel interieur past? Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Hout kan er zeer verfijnd uitzien en metaal kan zeer robuust ogen. Zet bijvoorbeeld de Wood Stijn 2 deurs lockerkast (hout) en de Safe lockerkast (metaal) naast elkaar: ze hebben een vrij identieke uitstraling. Het is belangrijk dat je bij je keuze vooral naar de lijnen, de kleuren en de robuuste of fijne uitvoering kijkt. En ga dan pas kiezen of je een lockerkast van metaal of van hout verkiest. Kijk ook naar de poten van de kast: wil je een kast op vier poten, of eerder met een metalen frame als poten? Of kies je voor een kast tot tegen de grond (praktisch bij het poetsen!)? Elk van deze onderstellen straalt een andere sfeer uit. Aan jou de keuze!

lockerkasten hout
Woood Stijn 2 deurs Lockerkast à €399,-

lockerkasten metaal
Safe Lockerkast Metaal à €399,-

Welk materiaal voor welke kamer?

Bij je keuze van een lockerkast moet je ook rekening houden in welke kamer de kast komt te staan. Een metalen lockerkast is bijvoorbeeld minder geschikt voor ‘vochtige’ ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Naturel hout creëert een warme sfeer. Dergelijke lockerkasten kun je perfect inzetten in kamers waar je extra gezelligheid wilt creëren. Daarnaast speelt uiteraard ook de grootte van de kamer een rol. Gelukkig nemen lockerkasten niet veel plaats in: ze zijn meestal compact en vooral in de hoogte uitgewerkt. En je kunt er verschillende naast elkaar plaatsen om één grote kast te bekomen. Zo kun je heel wat spullen kwijt op een kleine oppervlakte.

Lockerkasten: een goed investering

Of je nu kiest voor een lockerkast van metaal of van hout, het zijn duurzame en sterke kasten die je voor het leven hebt. Je kunt er heel makkelijk je interieur een andere look mee geven. Ze zijn makkelijk verplaatsbaar, zodat je ze naar eigen wens kunt plaatsen waar je maar wilt. In een jong gezin belanden ze in de kinderkamer, later verhuizen ze misschien naar de woonkamer of gaan ze mee als de studerende kinderen op kamers gaan. Deze kasten zijn gegarandeerd een goede investering!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zelf energie opwekken, zo doe je dat
moderne design loungebank aluminium Next post Design loungebanken van aluminium