Read Time:2 Minute, 36 Second

Het is weer zover: de lente is in aantocht! De eerste zonnestralen verschijnen en je voelt de eerste warmte op je lijf. Je wilt naar buiten. Je overschouwt je tuin en meteen heb je een heel aantal ideeën die je zou willen realiseren. Misschien ben je de vorige jaren al wat aan de slag gegaan, maar nu is het toch wel echt hét moment om je tuin een nieuwe look te geven. Ga van start dankzij een paar tips die wij jou geven!

Begin met een ontwerp

Je hebt misschien een aantal losse ideeën, maar pak het eens professioneel aan. Maak een ontwerp en zet het op papier. Betrek hierbij alle gezinsleden en vraag wat zij graag in de tuin zouden willen zien. Voorzie nu al een aantal leuke dingen voor je tuin. De heraanleg van je tuin is ideaal om een aantal nieuwigheden in je tuin te voorzien. Denk aan ruimte voor je barbecue, je loungezetels, tuintafel en -stoelen, eventueel je buitenkeuken of je tuinbar. Ook al heb je deze nog niet allemaal in je bezit, denk er toch aan bij het aanleggen van je terras of andere verharding in je tuin. Het is beter om dat nu al te voorzien dan later uit je gazon opnieuw delen te moeten gaan her-aanleggen.

kunstgras

Makkelijk onderhoud van je tuin

Misschien ben jij een verwoed groenten- en fruitkweker en ben je heel graag in de tuin bezig? Dat neemt niet weg dat je van je siertuin verwacht dat je daar niet te veel werk aan hebt. Je kiest daarvoor bijvoorbeeld voor een goed dichtgegroeide border (geen onkruid meer trekken), meerjarige planten (geen jaarlijkse herplanting meer) of een teakhouten schutting (geen schilderwerken meer). Zeker de onaangename klussen zoals bijvoorbeeld gras afrijden wil je vermijden. Kunstgras is hiervoor de oplossing. Tegenwoordig zie je bijna geen verschil meer tussen kunstgras en echt gras. Bij leveranciers zoals Topkunstgras heb je  eveneens keuze uit verschillende soorten kunstgras zoals speel kunstgras, kunstgras voor op het dakterras of balkon etc. . En bovendien is het nog vrij goedkoop ook. Geen onderhoud meer, niet meer urenlang achter je grasmachine aanlopen! Vanaf nu is het alleen nog maar genieten van je tuin.

Vraag advies

Je staat er niet alleen voor. Neem je ontwerp bij de hand en vraag advies. Heel vaak kun je bij tuinaanleggers of firma’s van tuinmateriaal gratis advies krijgen. Ook op internet vind je heel wat inspiratie. Zo doe je nog meer ideeën op en krijg je een duidelijk inzicht in wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin.

En nu aan de slag

Met je ontwerp en de nodige raad die je gekregen hebt ga je aan de slag. Begin bij de voornaamste zaken zoals je gazon en je terras. Daarna komt de aankleding van je tuin met je planten, bomen, je schutting en je meubelen. Vind je het een klus die onoverkomelijk lijkt? Vraag aan een paar vrienden of ze jou komen helpen. Zij zullen dit zeker graag doen! Eens je tuin er weer schitterend bij ligt, geef je een spetterend tuinfeest voor al diegenen die je hebben geholpen. Zo is je nieuwe tuin meteen ingewijd!            

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
moderne design loungebank aluminium Previous post Design loungebanken van aluminium
lounge ligbed Next post Heerlijk ontspannen met een lounge ligbed voor in de tuin