Read Time:2 Minute, 36 Second

LED verlichting: het is iets waar we allemaal al over gehoord hebben, en waarschijnlijk maken de meesten onder ons al in zekere zin gebruik van dergelijke verlichting. De revolutie van de LED lamp werd mogelijk gemaakt door het feit dat deze soort verlichting talloze voordelen biedt. Zoveel is duidelijk.

Maar wat nu met het effect van dergelijke lampen op de stijl en look van de woning? Verlichting is immers meer dan gewoon een functioneel iets dat de kamer van licht moet voorzien; vooral in huishoudens is het belangrijk dat lampen ook bijdragen aan de uitstraling van de ruimte. Hoe LED verlichting nu in een modern interieur past, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft!

LED verlichting in een modern interieur

Een modern interieur onderscheidt zich dan wel door zijn strakke elementen, basiskleuren en eenvoud, dat wil niet zeggen dat het saai hoeft te zijn. De volgende voorbeelden van LED verlichting in een moderne ruimte tonen dat aan.

1. LED spots in het plafond en de muur

Een van de beste manieren om LED verlichting toe te passen in een moderne woning is door ze in spots te gebruiken. Spots zorgen niet enkel voor een optimale verlichting van de ruimte, ze nemen ook weinig plaats in én ogen daarbij erg strak en modern. Kies je daarbij voor LED lampen, dan bespaar je natuurlijk ook heel wat op de lange termijn.

Er bestaan uiteenlopende soorten spots: van vaste exemplaren in het plafond, tot lampen in de muur die je kunt kantelen, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Hoe dan ook creëren dergelijke lampen een unieke en rustgevende sfeer in de ruimte, en dat is precies wat je in een moderne inrichting nodig hebt.

Bron afbeelding: Festoon House Lighting

2. LED lampen als designverlichting

Natuurlijk is het dan wel weer zo dat spots helemaal weg zitten in de muur of het plafond, of toch in de meeste gevallen. De beste manier om dergelijke verlichting in huis te halen en toch het gevoel dat hebben dat het om een échte lamp gaat, is door te kiezen voor design verlichting. Er bestaan talloze luchters of andere hanglampen met een strak ontwerp in een effen, moderne stijl, die gebruik maken van LED lampen om daarbij ook nog eens besparend te zijn!

Het voordeel van zo’n verlichting is dat je een gezellige lamp aan de muur of het plafond hangt, die toch duurzamer is en modern oogt. De ideale balans dus tussen warmte, gezelligheid én een strak design!

LED verlichting als basis voor een moderne look

De mogelijkheden met LED verlichting zijn natuurlijk nog veel uitgebreider dan bovenstaande voorbeelden. Wat zijn nu de voordelen van dergelijke lampen?

– Een LED lamp gaat langer mee, tot wel 30 keer zo lang als een gewone lamp

– Een LED lamp is in uiteenlopende uitwerkingen verkrijgbaar, zodat elke stijl er baat bij heeft

– Een LED lamp garandeert een optimale verlichting van de ruimte en is in steeds meer warmtekleuren verkrijgbaar

– Met LED lampen kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.

De voordelen van LED lampen zijn hoe dan ook interessant, en dat maakt het de moeite waard om in die verlichting te investeren!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 4x Accessoires in huis die een make-over verdienen!
Next post Hier moet je op letten bij het kopen van een badkamermeubel