Read Time:2 Minute, 55 Second

Denk je dat je woning er direct uit komt te zien als een verzorgingshuis zodra je een traplift laat installeren? Niets is minder waar, want moderne trapliften kunnen een sieraad voor je trap zijn. Met een slanke witte hoogglans geleiderail, een modern ogende stoel met opklapbare zitting en het geheel keurig geïntegreerd in je trap. Je trap blijft bovendien altijd prima beloopbaar voor mensen die de traplift niet gebruiken.

Steeds meer mensen hebben de wens om langer en tot op hoge leeftijd thuis te blijven wonen. De gang naar een verzorgingshuis of andere instelling wordt niet meer gemaakt, of slechts in de gevallen waar thuis blijven wonen niet verantwoord meer is. Men gaat daarom steeds meer op zoek naar oplossingen en hulpmiddelen die het mogelijk maken om met hetzelfde comfort als vroeger in de woning te blijven wonen. Daarvoor zijn veel mogelijkheden en opties, maar toch blijkt het meestal de trap te zijn die het grootste struikelblok vormt. Een traplift kopen is dan een uitstekend idee. Het interieur kan op de meeste plekken onzichtbaar worden klaargemaakt voor de toekomst, maar een traplift was altijd een niet te missen woningaanpassing.

Slimme oplossingen

Het volledig wegwerken van een traplift is (nog) niet mogelijk, maar tegenwoordig hoeft een traplift helemaal niet meer zo op te vallen als voorheen. Hiervoor hebben trapliftfabrikanten goede oplossingen bedacht. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een klaprail toe te passen. Daarbij klapt het onderste en/of bovenste stuk van de geleiderail naar binnen, zodat de buis niet meer zichtbaar tot op de grond doorloopt. Dit is trouwens ook een goede oplossing voor als je trap direct bij een deur begint of eindigt. Een slanke en in een bij de muur of trap passende kleur gespoten rail zorgt ervoor dat de buizenconstructie bijna niet opvalt. Een comfortabele inklapbare stoel maakt het geheel compleet. De stoel is overigens met een afstandsbediening eenvoudig naar boven te sturen, zodat alleen de rail nog zichtbaar is.

Goedkope traplift kopen

Omdat vrijwel geen enkele trap hetzelfde is, betekent dit dat een traplift meestal maatwerk is. Juist dit maakt een traplift doorgaans tot een dure aanschaf. Een traplift op Marktplaats kopen is geen goed idee, omdat deze nooit zal passen. Hoe kom je dan toch voordelig aan een goede traplift, die bovendien onopvallend is én perfect past op je trap? Daarvoor kun je terecht bij bedrijven die gebruikte trapliften recyclen en ze volledig reviseren. De trapliften zijn na het reviseren weer net zo goed, veilig en betrouwbaar als nieuwe exemplaren. In combinatie met onderhoud krijg je zelfs tot wel vijf jaar garantie.

Persoonlijk advies

Omdat een traplift bijna altijd maatwerk betekent en afhankelijk is van je persoonlijke situatie, is het belangrijk om een specialist naar je trap te laten kijken. Deze adviseur vertelt je alles over trapliften en weet precies wat wel, maar ook wat niet mogelijk is. Je trap wordt opgemeten en het aantal benodigde bochten of draaiingen ingetekend. Heb je de wens om alles zo onopvallend mogelijk te maken? Dan houdt de trapliftadviseur hier graag rekening mee. Na het bezoek volgt een offerte, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Een onopvallende traplift kan vervolgens al binnen een tot twee weken geplaatst zijn! De meeste mensen sluiten bij het kopen van een traplift een onderhoudscontract af, waarmee een goede werking gegarandeerd is en  maar liefst vijf jaar garantie op de traplift gegeven wordt. Wil je ook langer thuis blijven wonen? Vul de gratis checklists in en krijg een digitaal overzicht van alle mogelijke aanpassingen en de kosten daarvan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dit moet je weten over het kopen van een tweede huis
Next post Benut de ruimte optimaal met een mooie slaapbank