Read Time:2 Minute, 47 Second

Kunstgras was even een dingetje in de voetbalwereld. Bepaalde clubs stapte hierop over, maar dat werd niet altijd door elke speler gewaardeerd. Het bleek namelijk toch niet de beste mat om op te voetballen en dus werd deze trend vrij snel losgelaten. Bij particulieren is het echter precies andersom: die ontdekken steeds meer de vele voordelen van kunstgras in de tuin. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder, want dat vertellen we je in onderstaand artikel.

Veel aanbieders van kunstgras

Waar er vroeger maar een aantal aanbieders van kunstgras waren in Nederland, is dit nu volop verkrijgbaar. Zo kun je kunstgras kopen bij Kunstgras-online.nl en op tal van andere plekken on- en offline. Maar waarom kiezen nu steeds meer mensen voor kunstgras in plaats van een ‘echte’ grasmat?

Veel beter kwaliteit en prijs van kunstgras

Het toenemen van de populariteit van kunstgras heeft te maken met twee factoren, namelijk de prijs en de kwaliteit. Terwijl de kwaliteit namelijk enorm is verbeterd ten opzichte van 10 jaar geleden, is de prijs omlaag gegaan. Dit maakt het dat mensen veel eerder kiezen voor een kunstgrasmat dan een decennium geleden.

Kunstgras is niet meer van echt te onderscheiden en gaat lang mee!

Door die verbeterde kwaliteit kun je kunstgras tegenwoordig niet meer van echt gras en onderscheiden en daarnaast gaat dit veel langer mee! Dus aan de ene kant zien we een mooiere grasmat en aan de andere kant zien we dat die grasmat veel langer meegaat en mooi blijft.

Nederland kent veel afwisseling in zijn weer wat niet altijd even goed is voor gras

Een grasmat in de Nederlandse tuin heeft namelijk nogal wat te leiden. In Nederland kennen we zowel periodes van veel neerslag, als erg droge periodes. Daarnaast kan het behoorlijk vriezen, maar haalt de thermometer in de zomer vaak tropische waarden. Dit alles heeft natuurlijk effect op het gras in je tuin en een kunstgrasmat blijkt daar een stuk beter tegen te kunnen dan gewoon gras.

Aan kunstgras heb je veel minder onderhoud dan een normale grasmat

Een normale grasmat moet getrimd worden, en daarnaast ook gemaaid, bemest en het vervelendste klusje van allemaal: het mos er tussen uit halen. Dit alles maakt het dat je van april tot oktober best veel tijd aan die grasmat kwijt bent. Bij een kunstgrasmat heb je hier allemaal niets mee te maken. 

Kunstgras hoef je alleen maar soms op te vegen

Er wordt een wortelzeil onder gelegd, waardoor mos en wortels van bomen er niet doorheen kunnen komen. Hierdoor hoef je de kunstmat alleen maar slechts op te vegen als er viezigheid op ligt. Verder hoef je alleen maar te genieten van kunstgras. Dit scheelt je dus een hoop geploeter in de tuin.

Kunstgras lijkt nog steeds een stuk duurder dan een grasmat, maar in principe valt dit mee

Ook al zijn de prijzen van kunstgras enorm gedaald, het blijft duurder dan gras, wat natuurlijk niet zo vreemd is. Je moet echter wel in je achterhoofd houden dat een kunstgrasmat minimaal 10 jaar meegaat, wat een normale grasmat nog maar moet zien te redden. Daarnaast ben je er met alleen gras niet. Zoals we hierboven al zeiden, moet dit onderhouden worden en moet je dus een grasmaaier kopen, maar ook kalk, zaad, etc. Houdt hier dus rekening mee als je gaat prijs vergelijken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
overkapping in de tuin Previous post Een aantal opties voor een overkapping in de tuin
mooi vloerkleed Next post Welke vloerkleden zijn op het moment populair?