Read Time:2 Minute, 45 Second

Een tuin is vooral een plek waar we tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de natuur en de buitenlucht om ons heen. Een goed onderhouden tuin kan een lust voor het oog zijn, maar vergt daarentegen ook veel en regelmatig onderhoud. Wil je wel graag een groene tuin maar heb je geen tijd of mogelijkheid om deze te onderhouden? Dan is het gebruik van kunstgras een goede optie. Veel mensen denken dat gras een goede optie is bij het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin, maar niets is minder waar. Gras is een snel groeiend groen, en past dus niet echt in een tuin waar je weinig onderhoud aan wil hebben. In de onderhoudsvriendelijke tuin van tegenwoordig hoeft de bestrating niet meer te overheersen. Deze maakt plaats voor prachtig kunstgras welke niet van echt te onderscheiden is, mooie hagen van bijvoorbeeld taxus en stijlvolle bloembakken gevuld met bodembedekkers en kleine groenblijvers. Op deze manier kun je naar hartenlust genieten van het welige groen in jouw tuin, en hoef je je geen zorgen te maken over het steeds terugkerende onderhoud van de grasmat.

De voordelen van een onderhoudsvriendelijke tuin met kunstgras

Een gazon of grasmat in de tuin vergt in elk jaargetijde onderhoud. Zo moet je opletten dat het gazon geen bruine plekken gaat vertonen, het te droog wordt of dat er zich mos gaat vormen. Ook qua onderhoud ben je met gras in de tuin nogal druk. Zo is het in het voorjaar nodig om het gras te voorzien van kalk en om de kanten te knippen. In de zomer moet het gazon regelmatig besproeit worden om uitdroging te voorkomen, en in het najaar moeten de bladeren van het gazon verwijderd worden zodat het gras niet stikt. Gras past dus zeker niet in een onderhoudsvriendelijke tuin. Wil je wel de voordelen van een mooie groene grasmat in de tuin maar niet meer werk? Dan is kunstgras kopen een goede optie. Kunstgras van goede kwaliteit heeft nogal wat voordelen. Natuurlijk in de eerste plaats omdat het past in een tuin zonder veel onderhoud. Kunstgras is niet alleen duurzaam, maar behoudt ook altijd zijn prachtige uitstraling. Op deze manier heeft uw gazon nooit meer last van mos, bruine vlekjes of ongedierte.

Wil je weinig onderhoud aan jouw tuin? Onderhoudsvriendelijke tips!

Compleet onderhoudsvrij wordt een tuin natuurlijk nooit. We hebben altijd te maken met de elementen van het weer waardoor bladruimen soms een keertje nodig zal zijn. Toch zijn er een aantal tips waardoor het mogelijk is jouw tuin zo te maken dat je er weinig onderhoud aan zal hebben. Leuke stoere bomen zoals bijvoorbeeld de olijfwilg passen prima in een tuin zonder veel werk. Het blad blijft lekker lang hangen en dat scheelt een hoop arbeid. Maak gebruik van kleine borders en plant daarin heesters die lang blijven doorgroeien, of maak gebruik van een bodembedekker. Zoals de naam al doet vermoeden bedekt dit plantje de bodem en voorkomt daarmee de groei van onkruid. Wil je echt weinig onderhoud aan jouw tuin? Vervang dan het gras van jouw gazon door kunstgras. Hiermee neem je het grootste gedeelte onderhoud aan een tuin weg, en kun je het hele jaar door genieten van een prachtige groene grasmat. Wil je vooral genieten van een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan is kunstgras kopen zeker een goed begin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een fijne werkplek in huis creëren in vijf stappen
Next post Jouw persoonlijke werkplek in huis