Read Time:1 Minute, 30 Second

Moderne interieurs zijn in trek. Open een willekeurig designblad en je zult niet om de moderne Scandinavische interieurs heen kunnen. De minimalistische uitstraling en strakke lijnen spreken veel mensen aan. Wanneer men echter te veel moderne meubels in huis plaatst, kan er een kille sfeer ontstaan. Kroonluchters bieden hier uitkomst.

Kroonluchters waren in het verleden een statussymbool voor de welgestelden. Veel villa’s en landhuizen hadden kroonluchters in verschillende ruimtes. Gelukkig is deze lamp tegenwoordig voor iedereen beschikbaar. De lamp is een echte blikvanger en heeft nog steeds veel weg van het originele ontwerp.

De klassieke kroonluchter

Toen de kroonluchter werd ontworpen bestond er nog geen elektriciteit. In plaats van lampen werden er kaarsen gebruikt. Veel moderne kroonluchters lijken nog steeds op het origineel en hebben zelfs kaars-vormige lampjes. Veel kroonluchters hebben echter kapjes om de lampjes om te voorkomen dat je direct in de felle lichtbron kijkt. Deze kapjes zorgen voor een unieke lichtdistributie in de kamer, wat zorgt voor een warm en huiselijk effect.

Veel kroonluchters zijn versierd met chique ornamenten. Omdat moderne interieurs vaak weinig detail hebben compenseren deze ornamenten het gebrek aan detail.

Hou je niet van sierlijke ornamenten? Dan kun je ook kiezen voor een minimalistische kroonluchter. Deze zijn nog steeds sierlijk vormgegeven, de ornamenten zijn hier alleen achterwege gelaten. Daarom krijgt de lamp een meer meer eenvoudige uitstraling.

plafondornament

Plafondornament als alternatief voor kroonluchter

Wil je graag een kroonluchter ophangen, maar is je plafond te laag? Kies dan voor een plafondornament. Dit is een plafonnière met de uitstraling van een kroonluchter. Het glaswerk van deze lampen is vaak mooi vormgegeven en hebben deze lampen mooie decoratieve kristallen. Uiteraard is het plafondornament ook verkrijgbaar in moderne chromen uitvoeringen. Een mooi alternatief voor de kroonluchter.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een uniek interieur met een kledingrek
Next post 6 Leuke nachtkastjes