Read Time:2 Minute, 47 Second

Wil jij in korte tijd je woning verbouwen? Een muur doorbreken, nieuwe keuken of een dakkapel? Zorg dan voor een goede planning. Dit is cruciaal om jouw plan te laten slagen. Doe je dit niet? Dan kan je onnodige vertragingen tegen het lijf lopen die je natuurlijk niet kunt gebruiken als jij zo snel mogelijk je huis wilt verbouwen. Met de volgende tips krijg jij het voor elkaar om in een korte tijd jouw huis te verbouwen en uiteraard op de manier zoals jij dat wilt. Je wilt dit niet alleen zo snel mogelijk doen maar ook met een goede kwaliteit. Zo kun je nog jaren genieten van de verbouwing van je huis!

Een realistische klusplanning

woning verbouwing

De eerste stap die jij moet nemen is het maken van een realistische en goede klusplanning. Hierbij zijn een aantal dingen die je eerst duidelijk voor ogen moet hebben. Zet hierbij alle risico’s waar je tegenaan kunt lopen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan vakmannen die niet beschikbaar zijn. Als jij zo snel mogelijk je huis wilt verbouwen zul je van tevoren duidelijk moeten hebben wat je precies wilt verbouwen en hoe je dat gaat doen. Met een realistische klusplanning ben jij altijd een aantal stappen vooruit.

Vergunningen en offertes aanvragen

woning verbouwen financieel

Nadat je de klusplanning waarmee je aan de slag gaat hebt gemaakt is het tijd om vergunning en offertes aan te vragen. Vraag altijd meer informatie aan bij meerdere bedrijven. Door maar bij één bedrijf te informeren loop je het risico dat de vakmannen niet kunnen werken in de periode dat jij wilt dat ze voor je aan de slag gaan. Als jij echt snel je verbouwing wilt afronden zorg je voor een lijstje met vakmannen waar jij eventueel mee samen wilt werken. Je kunt dan alle vergunningen en offertes in een keer aanvragen en ben je hiermee sneller klaar.

Tijdig je aankopen doen

Planning is belangrijk voor een snelle verbouwing van je huis. Een goede voorbereiding is daarom cruciaal. Doe tijdig je aankopen in verband met een lange levertijd: Vergis je niet in de levertijd van meubels, keukens en badkamer, deze ligt gemiddeld op 12 weken.  Showroommodellen zijn direct leverbaar, maar bij een keuken is dit niet altijd mogelijk omdat het maatwerk is. Er zijn enkele fabrieken die een aantal modellen op voorraad produceren, hierdoor zijn bijvoorbeeld de Duitse keukens in 3 weken leverbaar waardoor je in een korte tijd je keuken in huis hebt en geen weken hoeft te wachten.

Voldoende liquide middelen

Naast de klusplanning maak je ook een kloppend kostenplaatje. Bedenk vooraf wat alle kosten zullen zijn en neem hierin extra budget op voor onvoorziene kosten. Over het algemeen valt een verbouwing duurder uit je vaak verwacht.

Kies voor uitbesteden

verbouwen woning

Snel een verbouwing afronden gaat hand in hand met het uitbesteden van de klussen die jij geklaard wilt hebben. Zelfs als je alle tijd van de wereld hebt is het onverstandig om alles zelf te willen doen. Dit is niet mogelijk. Het is dan vaak verstandiger om de klussen uit te besteden aan ervaren vakmannen. Een schilder is wellicht sneller klaar dan jijzelf. Je kiest hiermee voor kwaliteit en snelheid.

Wil je meer informatie over het verbouwen van je woning? Neem eens een kijkje op de website van Vereniging Eigen Huis. Daar vind je een duidelijk overzicht met veel voorkomende vragen, informatie en advies omtrent verbouwingen.           

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Badkamertrends 2016
Next post Een design babystoel die wel in je interieur past