Babykamer ideeën

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting! Een spannende tijd breekt. Misschien zijn jij en je partner al helemaal klaar voor de komst van de kleine en weet je precies wat je wilt. Bij de komst van een kleine komt heel wat kijken. Afgezien van de lichamelijke veranderingen en inspanningen vergt de kleine ook aanpassingen in het huis. Hebben jullie een geschikte ruimte voor een babykamer en hebben jullie al bepaalde babykamer ideeën? Of moet er vooraf nog worden geklust? Het is een gegeven dat een goede voorbereiding het halve werk is. In de eerste periode van de zwangerschap voel je je vaak nog onzeker en wil je niet meteen bezig met de babykamer. Toch is het verstandig hier op tijd mee te beginnen. Een goede richtlijn is zo ronde de twintig weken. Meestal is de 20 wekenecho dan achter de rug en kun je je focussen op de tweede helft van de zwangerschap. Sommige vrouwen zijn de eerste periode erg misselijk, moe of hebben andere klachten. Andere vrouwen hebben minder hinder van de zwangerschap. In deze periode voelt de zwangere vrouw zich vaak het beste. Tijd dus voor de inrichting en aankleding van de babykamer!

babykamer ideeën

Foto: www.paradisio-online.be

Heb jij al leuke ideeën voor de babykamer?

Misschien weten jij en je partner al precies hoe de kamer er uit moet gaan zien en hebben jullie al verschillende babykamer ideeën. Misschien is een van de kamers eerder al ingericht als ‘toekomstige’ babykamer maar het kan ook zijn dat jullie helemaal opnieuw moeten beginnen: van het sauzen van de muren tot het leggen van de vloer. Deze twee elementen vormen de basis van de babykamer. Wanneer de basis is gelegd kun je bezig met het leukste gedeelte: de inrichting! Houdt er wel rekening mee dat verven niet aan jou is besteed. In de verf zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de baby, dit zal je partner dus moeten doen.

Babykamer ideeën

Er zijn tal van babykamer ideeën. Misschien weten jullie dat het een jongen of meisje wordt? Dan kun je daar de kamer op inrichten. Misschien blijft dit een verassing tot aan de geboorte of houden jullie het liever neutraal. Een babykamer heeft een aantal vereisten waar je rekening mee moet houden. Zo is een wiegje of ledikant nodig om de baby te kunnen laten slapen. Een commode is nodig voor de verzorging van je baby en ook gordijnen zijn een must. Daarnaast is een kastje handig voor het opbergen van bijvoorbeeld kleding en beddengoed. Buiten deze zaken om is het aan jou wat je wel en niet aanschaft en in welke smaak. Babykamers zijn er in alle kleuren en smaken. Houd je van landelijk wonen? Dan kun je kiezen voor robuuste witte meubeltjes. Houd je meer van natuurlijke materialen dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld steigerhouten meubels. Wanneer de meubeltjes zijn uitgezocht is het een kwestie van inrichten. Wat vind je leuk en wat is praktisch? Kleuren kun je aanbrengen door middel van saus en verf, je kunt ook werken met (foto)behang of muurstickers. Daarnaast kun je de kamer aankleden met tal van leuke en kleurrijke accessoires. Laat je inspireren en doe zowel online als offline leuke babykamer ideeën op!