Read Time:2 Minute, 0 Second

Het kan ongelooflijk fijn zijn om vanuit huis te werken maar, het kan ook voor veel afleiding zorgen. Huiselijke klussen, gezinsleden en geluidsoverlast kunnen je concentratie behoorlijk verstoren. Toch is het mogelijk om jouw persoonlijke werkplek in huis professioneel, comfortabel en fijn in te richten. De basis begint dan ook bij het volgen van deze tips:

 1. Begin met een goede internetverbinding
  Bijna ieder beroep vraagt wel om het gebruik van internet. Zeker wanneer je dagelijks veel op het internet aan het werk bent, is het van groot belang dat je een goede verbinding hebt tegen betaalbare tarieven. Mocht jouw verbinding nou niet optimaal zijn, overweeg dan eens een contract met een andere aanbieder. Zo heb je met een glasvezel aansluiting al een verbeterde verbinding en met internet thuis van KPN goede en betaalbare tarieven.

  internet thuis van kpn

 2. Zorg voor voldoende isolatie
  Het is belangrijk om jezelf even af te kunnen sluiten van de buitenwereld wanneer je op jouw persoonlijke werkplek aan de slag gaat. Zorg dus ook dat ramen en deuren allemaal goed kunnen sluiten en dat de ruimte enigszins geluidsdicht is. Zo is het minder gemakkelijk om uit je concentratie gehaald te worden.

 3. Bewaak de professionele privacy
  Om onverstoord door te kunnen werken is het van belang om duidelijke grenzen aan te geven tussen privé en werkleven. Wanneer jij op jouw professionele werkplek bezig bent zou je dan ook niet gestoord mogen worden. Zo kun je jezelf helemaal focussen op de werkzaamheden die voor je liggen. Hang bijvoorbeeld een bordje aan de deur waarop aangegeven wordt of je wel, of niet gestoord mag worden.

 4. Breng een ontspannen sfeer aan
  Zorg dat deze ruimte in huis helemaal naar jouw zinnen is ingericht. Zelfs als je jouw werkplek moet delen met een logeerbed en was rek, kun je er voor zorgen dat het voor jou ontspannen en professioneel aanvoelt. Hang dus ook zo min mogelijk persoonlijke items als foto’s aan de muren, maar probeer de ruimte neutraal en aangenaam te houden.
  kpn
 5. Haal wat planten in huis
  Planten werken goed in iedere ruimte. Niet alleen zorgen ze voor een verbeterde luchtkwaliteit, ze verbeteren ook de uiteindelijke werkkwaliteit. Door planten aan je werkplek toe te voegen geef je het een fijne uitstraling en is er voldoende ‘leven’ in de ruimte om jezelf goed te kunnen concentreren. Planten als varens of klimop zijn gemakkelijk te onderhouden, geweldig voor de luchtkwaliteit en voegen veel sfeer toe.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kunstgras als middelpunt in de onderhoudsvriendelijke tuin
Next post Je tuin opnieuw aanleggen? Dat vraagt om topkwaliteit houtlook terrastegels!