Read Time:2 Minute, 21 Second

Heerlijk toch? De zomer komt er weer aan, lekker warm weer, mooi in het zonnetje zitten, enzovoorts. Allemaal dingen waar je kleine waarschijnlijk niet echt op zit te wachten. Het is algemeen bekend dat baby’s en kleine kinderen goed in de gaten moeten worden gehouden wanneer het weer warmer wordt. Om dit in goede banen te leiden is het belangrijk dat je de nodige aanpassingen aan je babykamer doet, zodat deze zomerproof is! Wat heb je hier voor nodig?

Klamboe

Het warme weer gaat bijna altijd gepaard met muggen of andere insecten. Om je kleine hier goed tegen te beschermen is een klamboe voor over de wieg of het ledikantje een zeer welkome oplossing. Op deze manier bespaar je zonder enige moeite je kind een hoop muggenbulten of andere ongemakken!

Laken

Tijdens een warme zomer vervang je waarschijnlijk zelf vaak je normale dekbed voor een zomerdekbed of laken. Laat je kind daarom ook niet onder een deken of dekbed liggen, maar vervang deze in de zomer door een laken voor het ledikantje of de wieg! Een klein kind heeft het immers sneller warm dan jezelf.

Matrasbeschermer

In de zomer tijdens de warme en klamme nachten zweet je jongetje of meisje uiteraard meer dan normaal. Om het matras in de wieg of het ledikant fris te houden is het verstandig om een matrasbeschermer, ook wel molton genoemd, om het matras te doen. Deze doe je om het matras voordat je het hoeslaken erom doet. Je beschermt het matras hiermee tegen het vocht wat je kleine midden in de nacht of tijdens een middagdutje verliest.

Babyflesje

Zoals hierboven uitgelegd verliest je kind veel vocht in de nacht. Om dit op tijd aan te vullen is het verstandig om ’s nachts of je kind op tijd te voeden of een babyflesje gevuld met water langs hem of haar te leggen. Op die manier kan het altijd direct drinken wanneer hij of zij ’s nachts met dorst wakker wordt.Babykamer

Zonnescherm

Wanneer overdag hoge temperaturen worden bereikt, kan het in de babykamer al snel té warm worden. Om deze temperatuursstijging te beperken is een zonnescherm voor het raam noodzakelijk. Belangrijk hieraan is dat het zonnescherm of rolluik de kamer volledig verduisterd. Dat houdt de temperatuur lager en wanneer je kleine overdag een middagdutje doet slaapt het daarnaast door de verduistering ook beter.

Temperatuurregeling

Naast een zonnescherm kan je de temperatuur op de babykamer ook op andere manieren kunstmatig regelen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een airco of een ventilator. Enige aandachtspunt hierbij is dat je kleine niet in de tocht of wind komt te liggen!

Nu ben je klaar voor de zomer!

Wanneer je bovenstaande punten in je babykamer toe hebt gepast, ben je helemaal klaar voor de zomer. Je kleine heeft een oase van rust en koelte in zijn of haar eigen kamer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Onze zolder
design loungebank voor buiten Next post Stoere design loungebank voor in de tuin