Read Time:2 Minute, 48 Second

De winters in Nederland kunnen lang duren, voor velen net iets te lang. Tot eind december gaat het allemaal wel, dan zijn de straten en huizen gezellig versierd voor Kerst, maar daarna hebben we nog te maken met een aantal maanden van korte en vaak natte grijze dagen. Niet voor niets wordt weleens gezegd dat januari twee keer zo lang duurt als de andere maanden… en dan moeten februari en maart nog komen! Gelukkig kun je daar iets tegen doen en je huis gezellig en knus maken. Een van de fijnste manieren om dit te bewerkstelligen is met kaarsen. Hieronder lees je hoe en welke typen kaarsen we onderscheiden.

Er is een enorm breed aanbod aan de typen kaarsen die verkrijgbaar zijn

Kaarsen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, en dan hebben we het nog niet eens over alle geuren die verkrijgbaar zijn als geurkaars. Ga je bijvoorbeeld kaarsen kopen bij Kaarsenfakkels.nl, dan zul je zien dat de keuze enorm is.

De kaars is van praktisch naar sferisch gegaan

Een kaars aansteken voor de gezelligheid is natuurlijk niet iets van de laatste paar jaar. eerst werden eeuwenlang huizen, kerken, winkels, etc ermee verlicht, maar ook toen elektriciteit zijn intrede deed, bleven de kaarsen populair. Niets is namelijk zo sfeerbepalend als kaarslicht. Een romantisch diner is zonder kaarslicht natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk en een intiem feestje met vrienden zonder kaarsjes is ook uit den boze!

Welke kaarsen kennen we eigenlijk allemaal?

Zoals we al zeiden is er tegenwoordig een enorme verscheidenheid aan kaarsen op de markt. Zo kennen we de hierboven genoemde geurkaarsen, die letterlijk in elke denkbare geur te krijgen zijn, maar ook kennen we waxinelichtjes, rustieke kaarsen, citronella kaarsen tegen de muggen, etc.

De meest populaire kaarsen in Nederlandse huishoudens

Met een enorm aanbod aan kaarsen, is het goed om te weten wat de belangrijkste opties voor een kaars in huis zijn. Vandaar dat het tijd is voor een opsomming. Als eerste kennen we natuurlijk de gewone, lange kaars. Dit is de meest traditionele kaars en door zijn klassieke uitstraling blijft deze populair. Vooral in een hogere kaarsenstandaard is dit een erg stijlvolle manier om een deel van je woning te verlichten. Zeker in een groepje komt de lang kaars heel erg tot zijn recht en geeft het de ruimte een bijna bovenaards sfeertje, niet in de laatste plaats omdat deze kaarsen ook veel in kerken worden en werden gebruikt.

Het waxinelichtje is de meest verkochte kaars in Nederland, en waarschijnlijk wereldwijd

Dan de meest verkochte kaars in Nederland: het waxinelichtje. Je koopt ze per zak en zijn ideaal om geclusterd bij elkaar te zetten. Tegenwoordig vind je de meest uiteenlopende houders voor waxinelichtjes op de markt. Van kleine rode die een knipoog geven naar de kerk, tot bakken met water waarin de houders drijven. Zo kun je een waxinelichtje op verschillende manieren gebruiken in je woning en past deze daar altijd in!

Mix de stompkaars met kaarsen van een ander formaat

Naast de hierboven genoemde lange kaars, is de stompkaars ook erg populair. Dit is een dikke kaars die meestal wat minder hoog is, alhoewel er ook hoge varianten van zijn. Vooral in combinatie met andere formaat kaarsen zoals waxinelichtjes en lange kaarsen wordt het een mooi geheel. Op die manier kun je spelen met hoe je kaarsen in je woning gebruikt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
onmisbare keuken items Previous post Een nieuwe keuken? Deze items zijn onmisbaar
overkapping in de tuin Next post Een aantal opties voor een overkapping in de tuin