Read Time:2 Minute, 44 Second

Een werkkamer krijgt meestal veel minder aandacht dan de andere ruimtes in huis. Waar je bijvoorbeeld zorgt dat de woonkamer en de badkamer er gezellig uitzien, wordt een werkkamer meer gezien als een praktische ruimte die simpel moet worden ingericht. Maar wist je dat je je werk over het algemeen veel efficiënter doet in een ruimte waar je je prettig voelt? Daarom is het best belangrijk om ook je werkkamer sfeervol in te richten.

Afgewerkte vloer, muren en plafond

Allereerst moet de werkkamer er fatsoenlijk uitzien in de basis. Zelfs als je er niet al teveel geld aan wilt besteden, is het belangrijk dat de vloer er goed uitziet. Kies bij voorkeur voor een vloer die niet teveel stof vasthoudt. Een gladde vloer, zoals laminaat, is ook gemakkelijker schoon te houden. De wanden moeten er ook netjes uitzien. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door middel van glasvezelbehang, dat je eenvoudig zelf in een mooie kleur kunt schilderen. Vergeet ook niet het plafond netjes af te werken, zodat de ruimte er gezellig en mooi uitziet.

Een praktische en mooie kast

Natuurlijk is een grote metalen archiefkast heel praktisch. Maar je kunt niet zeggen dat zo’n kast erg sfeervol is… Kies daarom liever voor een mooie gesloten kast van hout. Dat geeft een natuurlijke en warme uitstraling, maar de kamer ziet er meteen ook netjes opgeruimd uit. Uiteraard kun je ook kiezen voor een open (boeken)kast, maar dan staan de spulletjes in het zicht en dat wordt meestal als minder netjes ervaren. De keus voor een kast hangt ook af van je woonstijl: in de landelijke stijl kies je sneller voor een open kast en in een modern interieur is een gesloten kast mooier.

Mooi bureau of vergadertafel

Om je werkkamer sfeervol in te richten, is het belangrijk dat je een mooi bureau kiest. Ook hier is het het beste om een combinatie van praktisch én stijlvol te kiezen. Een houten bureau geeft veel meer sfeer in de kamer dan een metalen bureau. Heb je een grote werkkamer, dan is het goed om eens te kijken naar vergadertafels. Een robuuste eikenhouten vergadertafel kan erg mooi en sfeervol zijn in je werkkamer.

boomstam vergadertafel

Gezellige decoraties

Een werkkamer is alleen gezellig als er ook wat decoraties zijn. Uiteraard kies je voor een smaakvolle raamdecoratie, zoals plissegordijnen of vouwgordijnen. Verder kun je bijvoorbeeld foto’s van je partner of je kinderen in je werkkamer zetten in mooie fotolijstjes. Wat smaakvolle kunst aan de muren helpt ook om wat meer sfeer in de ruimte te brengen, net zoals groene planten. Heb je absoluut geen groene vingers en geen zin in halfdode, treurige planten in je werkkamer? Dan ga je natuurlijk voor kunstplanten, die ook zorgen voor extra gezelligheid in de ruimte.

Je werkkamer kun je heel sfeervol inrichten zonder dat dit je afleidt van je werk. Kies vooral voor items met natuurlijke warmte, bijvoorbeeld door te kiezen voor robuuste houten meubels. Verder is het belangrijk dat de decoraties die je kiest wel sfeervol zijn, maar je niet afleiden van je werk. Het liefst kies je voor vrij neutrale decoraties, die niet te opvallend aanwezig zijn maar de ruimte wel extra sfeer geven. Maak van de werkkamer een ruimte waar je je comfortabel en op je gemak voelt, zodat je lekker kunt werken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Scandinavische keukens
Next post Breng de paassfeer 2017 in je woonkamer!