Read Time:3 Minute, 5 Second

Het is zo ver! Je hebt net een nieuw huis gekocht en je kan het helemaal naar je zin maken en naar eigen smaak inrichten. Bezig zijn met het interieur van een nieuw huis kan ontzettend leuk zijn omdat je nog met weinig beperkingen te maken hebt. Het is eigenlijk een blank canvas die je helemaal naar wens mag invullen. Zo kun je volledig je eigen stijl bepalen en daar de vloer, muren en meubels bij uitzoeken. Je nieuwe huis inrichten geeft dus ontzettend veel mogelijkheden, maar kan ook overweldigend zijn. Hier kun je mee beginnen.

Ga voor kwaliteit

Bij het kopen van een nieuw huis moet je al flink in de buidel tasten. De kosten die bij het kopen van een huis komen kijken zijn niet mis. En dan is daar de volgende stap, de inrichting. Iets wat je graag natuurlijk in een keer goed wil doen. Bedenk dus goed op welke zaken je geld wil bezuinigen, want het is niet altijd even slim om te doen. Meubels zijn bijvoorbeeld iets waar je liever niet op wilt bezuinigen. Voor je nieuwe huis wil je echt graag investeren in goede spullen. Bij meubelzaak Waalwijk hebben ze de beste kwaliteit meubels en het aanbod is met meer dan 50.000 producten enorm. Denk bij het kopen van nieuwe meubels ook aan de lange termijn. Waarschijnlijk blijf je een tijd in dit huis wonen, dus wil je voor meubels kiezen die ook wat langer mee gaan.

Maak een lichtplan

Het maken van een goed lichtplan is essentieel voor de inrichting en ook ontzettend fijn als je dat van tevoren zelf dus kan bepalen. Als je in een nieuwbouwhuis gaat wonen ben je misschien gebonden aan bepaalde richtlijnen, maar ook daar zijn genoeg keuzes in en heb je dus redelijk de vrije hand. Als je een huis hebt gekocht waar al een goed lichtplan is, die ook nog eens volledig naar wens is, dan heb je gelukt en hoef je daar niks meer aan te doen. Is dit nou niet het geval dan kun je dus helemaal zelf bedenken wat je graag zou willen. Zoals bijvoorbeeld inbouwspotjes of verlichting met een dimmer.

Kies voor nieuwe kleuren

Experimenteer met nieuwe kleuren! Heb je altijd al een bepaalde kleur in je huis gewild, maar paste het nooit bij de rest van het interieur? Begin hier dan mee en pas de meubels en de vloer aan op die ene gekleurde muur. Omdat je alles nog moet indelen en inrichten kun je daar dus heel goed rekening mee houden. Kies bijvoorbeeld voor kleur op de muur in de woonkamer of slaapkamer, achter het bed. Afhankelijk van je gewenste stijl kun je door middel van kleuren een heel sfeervol interieur creëren. Ben je minder fan van opvallende kleuren en houd je liever van neutrale tinten? Er zijn ontzettend veel mooie opties in hele neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zand of mushroom. Het is net even anders dan wit en geeft een prachtige warme uitstraling.

Besteed moeilijke klussen uit

Bedenk van tevoren goed welke klussen je makkelijk zelf kan doen en welke je liever uit wil besteden. Het stucwerk op de muren is een grote en lastige klus en gaat waarschijnlijk meer tijd inzitten dan bijvoorbeeld het schilderwerk. Het hangt natuurlijk volledig van je budget af, maar als je zelf handig bent en goed en netjes de muren kan schilderen, is dat iets wat je makkelijk zelf kan doen. Afhankelijk van je voorkeur in vloeren, zijn er ook meerdere opties. Een laminaatvloer leggen is echt een flinke klus, maar zou je eventueel, om geld te besparen, ook zelf kunnen doen. Een gietvloer daarentegen moet echt gedaan worden door een specialist.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inboedel financieren Previous post 3 Tips voor het financieren van jouw volgende inboedel
kleine badkamer in richten Next post Tips voor het inrichten van een kleine badkamer