Read Time:2 Minute, 20 Second

Is de keuken in jouw woning oud en aan vernieuwing toe, of heb je al jaren dezelfde keuken en vind je het leuk om het eens een nieuwe uitstraling te geven? Dan is het de hoogste tijd om jouw keuken te renoveren. Ook met een strak budget zijn er verschillende manieren om de keuken te renoveren of een nieuwe look te geven.

Vernieuwde keukenapparatuur

Heb je apparatuur in de keuken wat op is, er niet meer mooi uit ziet of gebreken heeft? Dan kan je het beste de desbetreffende keukenapparatuur vernieuwen. Wellicht denk je dat dit nieuwe apparaten moeten zijn die veel geld kosten, echter kan je ook voor een tweedehands item gaan. Tegenwoordig kopen steeds meer mensen spullen tweedehands, van kleding tot speelgoed en van meubels tot apparatuur. Dus heb jij een strak budget en is de vaatwasser stuk, koop dan een tweedehands inbouw vaatwasser. Je kan ook goed een kookplaat of Amerikaanse koelkast tweedehands aanschaffen.

Een likje verf

Is de keukenapparatuur nog in goede staat, dan zijn er ook andere manieren om de keuken te renoveren en een nieuwe look te geven. Ten eerste is het verven van de muren in de keuken misschien wel de goedkoopste optie om een geheel nieuwe sfeer te creëren. Waren de muren eerst wit, kies dan nu voor een leuk kleurtje. Met een laag lak eroverheen zorg je dat de verf zo lang mogelijk mooi blijft. Als leuk extraatje kan je vrolijke tegeltjes boven het aanrecht plaatsen. De tegeltjes die je hedendaags kan kopen, zijn niet saai en vaak voorzien van allerlei leuke printjes.

Kleine keukenrenovatie

Ook het vervangen van de keukendeurtjes of het werkblad kan voor een hele andere uitstraling zorgen. Als je ervoor kiest om de keukendeurtjes te vervangen, kan dit ervoor zorgen dat de keuken er heel anders uit komt te zien, terwijl dit niet zoveel geld kost als het vervangen van de gehele keuken. Je kan het ook wel zien als een kleinere keukenrenovatie. Tevens kan je ervoor kiezen om de keukenkastjes die al aanwezig zijn te beplakken met folie of te verven. Ook het keukenblad kan vervangen worden. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten materialen die gebruikt worden voor keukenbladen. Een marmeren werkblad is een trend die je steeds vaker terug ziet komen in keukens.

Duurzame renovatie

Ga jij jouw keuken renoveren, probeer dan duurzame keuzes te maken. Zo kan je kiezen voor een inductie kookplaat, in plaats van gas. Als je een 3-in-1 kokend water kraan wilt aanschaffen, let er dan op dat de isolatie goed is. Zo wordt het stroomverbruik niet al te hoog. Is niet alles aan vervanging toe? Dan is het opknappen van de keuken een duurzamere keuze dan het volledig vernieuwen. Kies voor bepaalde elementen die je verandert, om de keuken een nieuwe look te geven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
router herstarten malware Previous post Regelmatig Je Router Herstarten Kan Je Redden Van Nieuwe Gevaarlijke Malware
Next post Stijlvol meubilair voor de woonkamer