Read Time:2 Minute, 31 Second

Het zonnetje breekt langzaam vaker door, een teken dat de warmere maanden er weer aankomen. Nu is genieten in de zon geen straf, alleen is het zomers wel lekker om ook buiten in de schaduw te kunnen genieten en de zon even te weren. Met welke zonwering je dat het beste lukt, lees je in dit artikel.

Zonwering voor boven mijn terras 

We kennen het allemaal: de hele dag zit je lekker in de tuin volop te genieten van de zon, totdat we ‘s avonds ons bed opzoeken en zien dat we een aardig rood kleurtje hebben opgelopen.

Wanneer je goede zonwering hebt, blijft dit je bespaart en is het zorgeloos genieten.

Knikarmscherm

Met een knikarmscherm boven je terras smelt je niet langer weg onder de brandende zon en ben je verzekerd van een aangename temperatuur zowel binnen als buiten het huis. Het scherm wordt aan de gevel gemonteerd en met behulp van 2 armen horizontaal uitgerold. Onder het zonnescherm heb je een vrije doorloop doordat de 2 armen maar een kleine knik maken, ideaal dus voor boven een terras. Een groot terras? Een knikarmscherm is verkrijgbaar in een breedte tot wel 10 meter. Bedien het knikarmscherm met een draaistang, wandschakelaar of draadloze afstandsbediening, de keuze is aan jou.

knikarmscherm

Terrasoverkapping

De functie van een zonnescherm en het uiterlijk van een serre, dan hebben we het over een terrasoverkapping. Deze bestaat uit een constructie bevestigd tegen je huis of losstaand in de tuin. Geen enkel weertype weerhoudt je ervan om onder de terrasoverkapping plaats te nemen met vrienden of familie, ideaal dus in een regenachtig land als Nederland. De overkapping vormt een natuurlijke overgang van je woonkamer naar het terras en kan helemaal op maat worden gemaakt. Veelvoorkomende exemplaren hebben een overkapping van polycarbonaat, dit materiaal is sterker dan glas en licht in gewicht. Polycarbonaat is verkrijgbaar in een heldere uitvoering of in een verduisterende uitvoering waarmee je geen zon hebt onder je terrasoverkapping. Ook kun je ervoor kiezen om een extra zonwering onder de terrasoverkapping te plaatsen, zoals op onderstaande afbeelding te zien is.

terrasoverkapping

Schaduwdoek

Nog geen prominente plaats in de Nederlandse tuin, maar wint wel steeds meer terrein: het schaduwdoek. Het schaduwdoek is een moderne variant op de bekende parasol, het grote voordeel is dat je geen last meer hebt van een parasolvoet die altijd in de weg staat op je terras.

Het schaduwdoek wordt bevestigd aan de gevel of aan losstaande palen en is verkrijgbaar in verschillende vormen. Hoewel het de indruk niet wekt, kan een schaduwdoek het hele jaar door buiten blijven hangen, de doeken zijn namelijk goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

schaduwdoek

Vind de beste terraszonwering

Onder welke terraszonwering zou jij de zomer willen doorbrengen? Vind aanbieders van zonwering bij jou in de buurt en kies de beste terraszonwering. Om extra te genieten zijn er vele extra opties, denk bijvoorbeeld aan LED verlichting onder je knikarmscherm of een terrasverwarmer voor een knus gevoel op zomers avonden. Begin je de zomerkriebels al te voelen?

Bronnen afbeeldingen:

Vandenbergverandas, ambiance-zonwering, zonz

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kussen trends 2016
Next post Tips voor het inrichten van jouw slaapkamer