Read Time:1 Minute, 54 Second

Industriële meubels winnen al jarenlang aan populariteit. Veel Nederlandse woonkamers zijn al tot robuuste fabriekshal omgetoverd. Echter worden niet alleen woonkamers steeds industriëler, ook kantoren en andere bedrijfsruimten krijgen steeds robuustere interieurs, vol met betonnen en houten elementen. Toch blijft de verlichting in dergelijke ruimtes vaak achter op de rest van het design. TL-verlichting is praktisch, maar weinig sfeervol. Er zijn eigenlijk drie mogelijkheden als je op zoek bent naar industriële verlichting voor op kantoor.

Metalen lampen

Metalen lampen zijn een uitstekend middel om een stoer interieur mee te creëren. Waan jezelf in een fabriekshal met verschillende metaalsoorten, zoals bijvoorbeeld koper, nikkel en zwart metaal.

In grote ruimtes is een hanglamp met grote kap een populaire keuze. Deze lampen zijn groot in omvang en zijn een sierlijke opvulling voor de beschikbare ruimte.

In kleinere ruimtes zijn hanglampen met een metalen kooi constructie een goede keuze. De kooi is doorzichtig, waardoor de lamp minder massief oogt. Om die reden valt deze lamp goed in het oog in kleinere werkruimtes.

Houten lampen

Naast metaal zorgt ook hout voor een onafgewerkte stoere look. Hout is relatief makkelijk te bewerken. Deze lampen zijn dan ook vaak sierlijk vormgegeven. Een veel voorkomende houten lamp is de houten kooi-constructie. Deze lamp is verkrijgbaar in diverse formaten en is dus geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes.

Vloerlampen zorgen voor extra gericht licht op je werkplek. Een karakteristiek model is de driepoots-spotlight. Deze spotlights hebben een stoere uitstraling en zijn afgeleid van de spotlights die men in de jaren ‘30 bij de kustwacht gebruikte. Als je meer sfeerverlichting wilt creëren kun je kiezen voor een driepoot lamp met een gestoffeerde kap.

stofdraadlamp

Stofdraadlampen

Stofdraadlampen zijn eenvoudige hanglampen die met een gestoffeerd draad aan het plafond bevestigd zijn. Aan het einde van de gestoffeerde draad bevindt zich een fitting, geschikt voor een iconische kooldraadlamp.

Kooldraadlamp is eigenlijk een ander woord voor gloeilamp. Gloeilampen worden tegenwoordig steeds sierlijker gemaakt en zorgen voor een vintage uitstraling. Ideaal voor een eenvoudige industriële look.

Betonnen fittingen

Naast hout en metaal is betoon een veel voorkomend materiaal in Industriële interieurs. Er bestaan tegenwoordig veel lampen met een betonlook kap. Bij stof draadlampen kun je kiezen voor een lamp met een betonnen fitting.  

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 5x mooie tv meubels van staal
Next post Een industriële stalen glaswand in je woning