Read Time:1 Minute, 45 Second

Als je je huis wilt opvrolijken zonder je hele interieur te vernieuwen, bestaat de kans de je op zoek gaat naar nieuwe sierkussens, kandelaars en andere accessoires. Hierdoor krijgt je interieur een frisse nieuwe look. Toch kan het vervelend zijn om elk half jaar op zoek te gaan naar dergelijke accessoires. Gelukkig zijn er andere manieren om je woning kleurrijker te maken. Namelijk met glasschilderijen!

Er zijn veel verschillende soorten glasschilderijen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleine lijst van bijvoorbeeld 40×40 centimeter, of bijvoorbeeld voor een grotere lijst van 200×200 centimeter. Naast de verschillende formaten kun je kiezen uit veel verschillende foto’s en illustraties, met ieder een eigen kleurstelling. Zo is er voor ieder wat wils!

Steden en monumenten

De meest populaire glasschilderijen hebben illustraties van stedelijke gebieden met monumentale panden. Vooral de Golden Gate Bridge in San Francisco en de skyline van New York zijn hier bekende voorbeelden van. Een leuke manier om je vakantie naar de Verenigde Staten mee te herinneren. Als je je woning liever in Hollandse sferen houdt is dat ook mogelijk. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een illustratie van de Amsterdamse of Utrechtse grachten.

Dieren en natuur

Als je meer van dieren houdt, dan van stedelijke gebieden, dan kun je kiezen voor een glasschilderij met een majestueuze leeuw, olifant of tijger. Waan jezelf op een Afrikaanse safari met een glasschilderij met een kudde giraffen of zebra’s.

Wil je een oase van rust creëren? Ga dan voor een rustige panoramafoto van een mooi natuurgebied. Ga bijvoorbeeld voor een afgelegen meer, een rustiek bos of een woestijn.

Acteurs en stijliconen

Schilderijen die gegarandeerd sfeer bieden zijn prenten van bekende acteurs en stijliconen van weleer. Ga bijvoorbeeld voor een zwart/wit schilderij van Marilyn Monroe, Grace Kelly of Elizabeth Taylor. Mannelijke stijliconen zijn natuurlijk ook een optie. Denk bijvoorbeeld aan Al Pacino, Marlon Brando of Frank Sinatra.

Naast de genoemde opties zijn er voldoende alternatieven. Denk van tevoren goed na over de stijl en het kleurgebruik dat je voor ogen hebt.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor een moderne woonkamer
Next post 5 tips om succesvol te verhuizen naar je nieuwe woning