Read Time:2 Minute, 12 Second

Het was enorm veel gedoe met de hypotheek, de overspannen huizenmarkt maakte het je bijna onmogelijk nog goede hoop te houden, maar eindelijk heb je het voor elkaar: je eigen huis. Dat wil je mooi inrichten, maar het is begrijpelijk dat je de hand op de knip wilt houden. Maar gelukkig telt Nederland, volgens een telling uit 2019, 1175 kringloopwinkels!

Buitenkansjes tevoorschijn vissen

De kringloopwinkel is het goedkoopste alternatief als je geen bakken vol met geld over de balk wilt smijten om je huis gezellig in te richten. We halen daar allang niet meer onze neus voor op, gezien de opmars van de groeiende handel in tweedehands spullen. Enerzijds is dat duurzaam, anderzijds ‘gewoon’ lekker goedkoop. Soms vis je ergens een buitenkansje tevoorschijn: een antiek tafeltje dat verleidt tot doorverkopen om winst te maken. Niet elke kringloopwinkelier kent de echte waarde van bepaalde items. En verzekeren? Ook tweedehands meubels, huisraad of apparaten kunnen verzekerd worden via je inboedelverzekering. Mocht je dat antieke tafeltje dus zelf willen houden, hoef je je daar niet druk over te maken. 

Erdoorheen kijken

Als nieuwbakken huizenbezitter ga je niet als handelaar naar de kringloopwinkel, maar om de boel betaalbaar in te richten. Net als bij het kopen van een huis, dat vaak ook tweedehands is, is het een kwestie van door dingen heen kijken. Je hebt door die vervallen badkamer heen gekeken, dat kan ook bij een wandmeubel dat een paar krasjes heeft. Een schuurmachine en een lik verf eroverheen en het ziet eruit als nieuw. Zo ga je te werk, niet alleen met dat wandmeubel, maar ook met de fauteuil die enkel nieuwe bekleding nodig heeft, 

de wasmachine die even schoongemaakt moet worden of de tuinmeubels waarvan de schroeven even aangedraaid moeten worden. 

De kunst van het kringlopen

Waar in Nederland je nieuwe paleisje ook staat: er is altijd wel zo’n hal vol tweedehands spullen in de buurt. De ene is een rariteitenkabinet met scheefzakkende stapels boeken, incomplete meubels, kapotte apparaten en kleding die op een hoop gegooid is. Maar de andere wordt gerund door mensen die liefde voor het vak hebben, hun pareltjes smaakvol tentoonstellen en louter spullen verkopen die nog functioneel en intact zijn. De kunst van het kringlopen zit hem niet alleen in de spullen op juiste waarde en bruikbaarheid schatten, maar ook in het ontdekken van de beste adressen. Op een gegeven moment is je droomhuis ingericht zoals je het voor ogen had en kan er niks meer bij, maar is het intussen zo’n leuke hobby geworden dat je op vrije dagen blijft snuffelen. Niks mis mee natuurlijk, want nogmaals: je bent duurzaam bezig en goedkoop uit. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
terrasoverkapping Previous post Dit worden de woontrends voor 2022
stijlvolle woonkamer Next post Luxe afwerking van een stijlvolle woonkamer