Read Time:2 Minute, 9 Second

Het inrichten van een woning is een leuke bezigheid. Toch hebben veel mensen moeite met het vinden van een karpet dat bij de rest van het interieur past. Hierdoor stellen veel mensen de keuze voor een karpet uit tot het laatste moment. Als je weet waar je moet zoeken hoeft het kiezen van een karpet helemaal geen ingewikkelde opgave te zijn. Laat je daarom inspireren door de karpetten van Nanimarquina, uit Barcelona!

Over Nanimarquina

Nanimarquina is opgericht in 1987 met één doel: unieke, handgemaakte vloerkleden produceren waar mensen écht plezier aan beleven. De sleutel tot succes? Het toepassen van creatieve en tijdloze ontwerpen op traditionele vloerkleden. Deze aanpak werkte goed, want binnen de kortste keren produceerde het bedrijf kleden in ieder land dat een culturele meerwaarde had voor de productie. Denk hierbij aan een unieke patronen en productiemethoden.

Nanimarquina is een familiebedrijf dat streeft naar productie van tijdloze karpetten. Hierbij wil het bedrijf voortdurend gebruik maken van innovatieve technieken, handwerk en nieuwe materialen. Daarnaast is Nanimarquina continu op zoek naar de perfecte balans tussen klassiek en modern ontwerp. Hiervoor werkt het bedrijf met zowel lokale, als internationaal erkende designers. Het resultaat? Een grote diversiteit aan zeer stijlvolle, unieke en handgemaakte vloerkleden!

karpetten van Nanimarquina

Bron: http://nanimarquina.com/design-rug/hayon-x-nani-200×300/200:300::/

Design uit Barcelona

De oprichter van Nanimarquina was mevrouw Nani Marquina, dochter van de Spaanse ontwerper Rafael Marquina. In 1961 won Rafael een prijs met zijn ontwerpen. Dit heeft zoveel indruk gemaakt op Nani, dat ze in haar vaders voetsporen trad.

Nani besteedde altijd veel aandacht aan het uitzoeken van de juiste materialen en uitstekende kwaliteit. Deze kernwaarden hanteert Nanimarquina tot op de dag van vandaag nog steeds.

Het bedrijf werd in 2002 overgenomen door de dochter van Nani: María Piera Marquina.

Exclusief product

María heeft de nalatenschap van haar moeder probleemloos voortgezet. Naast de traditionele kernwaarden besteedt ze extra aandacht aan het sociale aspect rondom het bedrijf: recycling en het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen die de karpetten produceren. Het bedrijf is dus erg bewust bezig met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Dankzij de grote diversiteit in de ontwerpen en het feit dat de karpetten tot op de dag van vandaag met de hand zijn vervaardigd, is Nanimarquina een toonaangevend bedrijf in de designwereld.

Ongeacht of de ontwerpen in smaak vallen zijn de vloerkleden van Nanimarquina een inspiratiebron voor iedereen.

vloerkleed Nanimarquina

Bron: http://nanimarquina.com/design-rug/medina-2/200:300::/

Bron uitgelichte afbeelding: http://nanimarquina.com/design-rug/african-pattern-2/300:400::/

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspirerende ideeën voor verticaal tuinieren
Next post 4 tips voor een ruimtelijke woonkamer