Read Time:53 Second

Eerder dit jaar becijferde prijsvergelijkingswebsite Pricewise dat de energierekening voor Nederlandse huishoudens in 2019 gemiddeld 327 euro hoger uitvalt dan in het jaar ervoor. Een groot deel hiervan komt voor rekening van de gestegen gasprijzen. Ook het komende jaar ziet het er naar uit dat de tarieven voor gas zullen stijgen, nu de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bepaald dat Gasunie Transport Services (GTS) zijn tarieven met gemiddeld 8,6% mag verhogen.

Het loont nu meer dan ooit om te investeren in energiebesparende maatregelen waarmee je niet of minder afhankelijk bent van gas. Temeer omdat de gaskraan steeds verder wordt dichtgedraaid – mede door de perikelen rondom de Groningse gaswinning.
Toch heerst er onder zowel particulieren als zakelijke gebruikers nog veel onduidelijkheid over alternatieve verwarmingssystemen voor gas. In het bijzonder over de terugverdientijd van deze gasvrije systemen. Om dit inzichtelijk te maken heeft Gasvrij, specialist in duurzame verwarmingssystemen, een infographic gemaakt. Hierop is in één oogopslag te zien wat de terugverdientijd is van pelletkachels, pelletketels, zonneboilers en warmtepompen.

Voor meer informatie: https://www.gasvrij.nu/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Do and dont’s: Grote badkamer inrichten
gouda Next post Sfeervol wonen aan de Goudse grachten