Read Time:2 Minute, 30 Second

Dus je bent klaar om te beginnen met het ontwerpen van de tijdschriftwaardige minimalistische slaapkamer van je dromen… maar je weet niet precies waar je moet beginnen. Of je bent bang dat je een klein fortuin moet uitgeven om een ​​minimalistisch geïnspireerde, moderne slaapkamer te creëren. De waarheid is echter dat het creëren van een minimalistische slaapkamer niet duur of tijdrovend hoeft te zijn, of eruit moet zien als iets uit een tijdschrift. Door een beetje zorgvuldig te organiseren en strategisch te werken (en mogelijk naar een of twee Pinterest-borden te kijken voor inspiratie), kun je in een mum van tijd een eenvoudigere sfeer en esthetiek in je slaapkamer creëren – zonder emmers geld uit te geven!

Verwijder je rommel

Ja serieus, het is tijd dat je rotzooi weggaat! Snuffel voorzichtig door je slaapkamerbezittingen en berg alles op waarvan je hart niet echt Zingt, zogezegd. Dit geldt voor foto’s, willekeurige wandkleden, verzamelobjecten en dergelijke. Houd er rekening mee dat je door het opruimen van je slaapkamerresten alleen maar ruimte maakt voor de dingen die er echt toe doen.

Onthoud dat minimalisme niet draait om het creëren van een koude, versleten ruimte

Minimalisme gaat over bewerken, puur en eenvoudig – het bewerken van je snuisterij-selectie, het bewerken van je garderobe en eigenlijk gewoon het overtollige spul verkleinen. Het gaat over het vereenvoudigen van je omgeving en de uitbreiding van je leven. Waar het echter niet om gaat, is het creëren van een soort gevangenisachtige kamer met een enkele matras op de vloer. Bij het maken van je perfecte minimalistische sfeervolle slaapkamer mag je geen warmte of gezelligheid opofferen door vrijwel al je spullen weg te doen. Onthoud dat je je gewoon midden in een bewerkingsproces bevindt! Je slaapkamer is echt een van de belangrijkste kamers in je huis, en het moet eruit zien en aanvoelen als een sfeervolle slaapkamer waar je maar niet weg wilt.

Emmerson wandspiegel, 50 x 80 cm, geborsteld messing (klik voor info en bestellen)
Penn tweepersoonsbed 140cm x 200cm, eiken (klik voor info en bestellen)
Tropical Abstract, ingelijste print (meerdere afmetingen beschikbaar)
Alexia dekbedovertrek met 2 kussenslopen van 100% katoen, kingsize, grafietgrijs (klik voor info en bestellen)

Koop in feite alles neutraal

Als je ervoor kiest om ​​nieuwe items voor je slaapkamer aan te schaffen, zoals vloerlampen bijvoorbeeld, zorg ervoor dat het past in het neutrale kleurenschema dat je hebt gekozen. Nogmaals, kleurclashes zullen alleen de esthetiek verpesten waar je zo hard aan werkt om te realiseren. Verlichting in een minimalistische slaapkamer is bijna een accessoire op zich – in een kamer met zo min mogelijk meubels kan verlichting een groot verschil maken. Als je de mogelijkheid hebt, ruim dan je gordijnen op (tenzij ze doorschijnend zijn) en breng een grote hoeveelheid natuurlijk licht naar je slaapkamer. Kunstmatig licht doe je het beste met vloerlampen. Dit zal helpen om de kamer meer open, modern en helemaal minimaler te maken.

creeer-een-minimalistische-slaapkamer-1
Eulia superkingsizebed, lichtroze fluweel (Klik voor meer info en bestellen)
Haru kleine slaapbank, botergeel (Klik voor info en bestellen)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
eetkamerstoelen Previous post Eetkamerstoelen aanschaffen
Next post Veiligheidsglas voor je badkamer kiezen