Read Time:2 Minute, 34 Second

De verkoop van het huis markeert vaak een nieuw hoofdstuk in je leven. Er zijn enkele tips waarbij je je huis snel kunt verkopen. In dit artikel bespreken we er 6. Je huis snel verkopen hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Snel huis verkopen tips.

Tip 1 zorg voor een goede actuele prijs.

Wanneer je teveel vraagt voor je woning, dan gaat het mis. Maar hoe bepaal je de waarde? Het oordeel van de makelaar kan je hierbij nemen als leidraad. Vergelijk wel de makelaar met andere makelaars. Het gemiddelde zal ongeveer de exacte waarde van de woning opleveren.

Tip 2 bepaal een goede vraagprijs

Mensen zullen een bieding op de woning doen. Wanneer je je huis snel wilt verkopen kan je ingaan op een ongewenst lage bieding. Dit is echter niet wat je wilt. Gemiddeld genomen wordt er 8% onder de vraagprijs geboden. In de grote steden is dit inmiddels een tikje anders. Daar is het meer regel dat er boven de vraagprijs wordt geboden.

Ga ik in de schoenen van de potentiele koper staan. Zou jij de vraagprijs bieden? Om de woning snel te verkopen zorg je ervoor dat je in de juiste prijscategorie zit, gelet op de vindbaarheid op makelaarssites. Met een woning van € 399.000 word je sneller gevonden dan met een woning van € 402.500 en is de kans groot dat je de woning snel zult verkopen.

Tip 3 Zorg dat de woning er neutraal en mooi uitziet

Jij kan je huis wel mooi vinden; wanneer je de woning snel wilt verkopen doe je er alles aan dat de potentiele koper de woning ook mooi vindt. De kans is niet heel groot dat de koper dezelfde smaak heeft als jij. Ikea doet eigenlijk hetzelfde met hun interieur.

Tip 4 flexibiliteit makelaar en beoordelingen bepalen of je je huis snel verkoopt.

Een makelaar kan zijn bezichtigingen op dinsdagochtend of woensdagmiddag doen. Maar wat als een geïnteresseerde op vrijdagavond het huis wil bezichtigen?

Wees kritisch . Om de makelaar je huis snel te verkopen moet hij een goed persoonlijk verhaal hebben, goede foto’s hebben en een goede verkooptekst kunnen schrijven. Het is de vraag of de makelaar ze allemaal goed beheerst.

Tip 5 Huis snel verkopen? Een goede advertentie op Funda doet wonderen.  

Tot voor kort was het mogelijk om voor circa honderd euro per maand je huis op Funda positioneren als ‘Tophuis’. Je verscheen daarmee bovenaan alle zoekresultaten. Inmiddels is dit verleden tijd. De zoekresultaten op Funda worden nu gesorteerd op basis van relevantie. Advertenties worden beoordeeld aan de hand van drie criteria: volledigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarom geldt: hoe meer informatie, hoe beter. Met kwaliteit wordt bijvoorbeeld echte video’s bedoeld en geen video met een slideshow met foto’s.

Tip 6 Huis snel verkopen via een opkoper.

Wanneer je de woning echt snel wilt verkopen zijn er partijen die je huis opkopen. Huis snel verkopen op deze manier kan vaak gratis en verplicht je tot niets. Omdat het niet een particulier is ben je niet afhankelijk van het verkrijgen van financiering. Je verkoop de woning dus snel en met zekerheid.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een industriële stalen glaswand in je woning
Next post Zo voorkom je een beschadigd gazon in de winter